iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Ink for iOS, Openingstijden.nl, Wetenschap in Beeld Quiz Battle en meer

In de iPhone App Gemist deze week nieuwe Nederlandse online spellen, Time Office, MullerPhoto, National Geographic World Atlas en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iphone batteryIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week de lekker simpele teken-app Ink for iOS, E-Nummers om te weten wat je eet, elke dag een seconde film schieten en echt nog veel meer.


AG E-Nummers iPhoneE-Nummers – Tussen de bekende ingrediënten van een product staan er haast onvermijdelijk enkele die je níet begrijpt: e-nummers. E-Nummers is alweer de vijfde iPhone-app die zich speciaal toelegt op het verstrekken van informatie over deze nummers. Je kan hem gratis downloaden, maar dan laat hij enkel de e-nummers van kleurstoffen zien. Voor 1,79 euro krijg je een overzicht van alle nummers. Daarmee is E-Nummers op de iPhone concurrerend geprijsd.
Downloaden: E-Nummers (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Retweeted iPhoneRetweeted – NOS-nieuwslezer en nu ook app-ontwikkelaar Rachid Finge heeft een simpele iPhone-app uitgebracht die moet afrekenen met een frustratie van hemzelf. Met Retweeted kan je zien wie op Twitter je berichten heeft geretweet; je bericht letterlijk herhaald heeft zonder het aan te passen. Dat is een steekje dat Twitter zelf laat vallen en waar deze Nederlandse app handig op inspeelt. Je ziet welke berichten het meest worden herhaald en krijgt meteen een glimp van het profiel van de twitteraars waar je mee te maken hebt.
Downloaden: Retweeted (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Quento iPhoneQuento – Ken je de Flippo’s nog waarmee je in totaal de waarde 24 moest maken met de cijfers die erop stonden? Dat principe is opnieuw uit de kast gehaald door de nieuwe Nederlandse game Quento. In het door q42 (9292) gemaakte iPhone-spel zie je bovenin beeld op welk getal de som moet uitkomen en hoeveel getallen je daarvoor moet gebruiken. Daaronder tref je een veld met negen vakjes: vijf cijfers en vier vakjes om mee op te tellen of af te trekken. Jouw taak is om de bijbehorende som in het veld te maken.
Downloaden: Quento (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Woorden NL iPhoneWoorden NL – Je hebt aardig wat Nederlandse woordenboeken op de iPhone maar ontwikkelaar Vincent de Vos vindt ze kennelijk niet uitgebreid genoeg. Hij bracht de iPhone-app Woorden NL uit, waarin niet alleen de betekenis van een woord wordt gegeven maar eronder ook meteen mogelijke synoniemen. Daar weer onder zie je het kopje Puzzelwoorden met omschrijvingen van het begrip, die je zou kunnen tegenkomen in bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel.
Downloaden: Woorden NL (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Veldgids iPhoneVeldgids – Het is er misschien nu niet de beste tijd van het jaar voor, maar dan heb je in ieder geval wat voorbereidingstijd. Veldgids is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarmee je vogels, bloemen en paddenstoelen moet kunnen herkennen als je ze tegenkomt. De app heeft momenteel informatie voor 180 soorten, maar in de loop van het jaar moeten er nog meer categorieën bijkomen. Dat meldt ontwikkelaar ITNext aan iPhoneclub.nl. Tot die tijd wil Veldgids op deze kennisgebieden je papieren handboeken overbodig maken.
Downloaden: Veldgids (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

AG Battery iPhoneBattery – Battery geeft een handig piepsignaal als de batterij vol is. Zo voorkom je dat de iPhone te lang aan de laadkabel blijft hangen. De gratis app toont een reclamebalk bovenin, met daaronder de nuttige informatie waar je op zit te wachten. Battery toont bijvoorbeeld grafieken om je batterijverbruik te analyseren en heeft aan hoe lang je nog kunt bellen, muziekluisteren of videokijken. Met de knop linksonder op het scherm kun je zien hoe lang de iPhone nog te gebruiken is.
Downloaden: Battery (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Rockify iPhoneRockify – Met de Nederlandse iPhone-app Rockify kun je alle nummers die je tijdens een optreden of repetitie moet spelen, makkelijk bijhouden. Van elk nummer kun je in de app de artiest, tracknaam, toonsoort, een YouTube-link naar het nummer en algemene notities toevoegen. Hierdoor heb je alle informatie bij de hand die van komt tijdens een repetitie. Door toegevoegde nummers in een setlist te plaatsen, kun je later zien wat je bij een optreden precies moet spelen.
Downloaden: Rockify (€4,49, iOS 5.0+)

AG Openingstijden.nl iPhoneOpeningstijden.nl – Wanneer zijn de winkels geopend op zondag? En tot hoe laat kan je de winkels in de meubelboulevard binnenwandelen? De nieuwe iPhone-app Openingstijden.nl geeft antwoord op die vragen. De website had al eerder een applicatie waarmee je de openingstijden van winkels kon controleren, maar die heeft het veld geruimd voor een nieuwe variant met een fris uiterlijk en optimalisatie voor de iPhone 5. Je kan favoriete winkels markeren zodat je daarvan de tijden snel bij de hand hebt.
Downloaden: Openingstijden.nl (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG My Wis - Wiskunde iPhoneMy Wis – Wiskunde – Met geweldige iPhone-apps als MyScript Calculator is het zowat onweerstaanbaar meteen een rekenmachine te pakken voordat je zelf aan het rekenen slaat, maar basiskennis rekenen heeft nog niemand kwaad gedaan. My Wis – Wiskunde is een nieuwe Nederlandstalige applicatie die rekenen aanbiedt voor de denkniveau’s lagere school en middelbare school. De universele app heeft aparte overhoringen voor optellen, aftrekken, tafels rekenen, vermenigvuldigen en delen. Hij houdt ook je highscores bij.
Downloaden: My Wis – Wiskunde (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG One Browser - iPhoneOne Browser – Is er ruimte voor een volgende browser op de iPhone, aangezien Safari de meeste links eigenhandig opent en er met Google Chrome een razendsnel alternatief is? One Browser is een nieuweling die de markt wil veroveren en dat doet met een sociaal aspect. De app biedt een startpagina waarop je niet alleen je favoriete websites snel benadert, maar ook de laatste ontwikkelingen kan zien op Twitter en Facebook. Dat maakt de app uiterst geschikt voor die ene persoon die je telefoon alsmaar uit je handen grist.
Downloaden: One Browser (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Ink for iOS iPhoneInk for iOS – Ink is een app die schittert door eenvoud. Met Ink kun je tekeningen maken die je normaal achterop een bierviltje of een servet maakt: kleine krabbels voor als je even niets te doen hebt. Het enige wat jammer is, is dat je niet tegelijk met je iPhone kunt bellen en tekeningen maken. Maar gelukkig is de universele app ook op de iPad te installeren. Laat je niet laten foppen door de eenvoud, want bij Ink zijn de eerste reacties overweldigend goed.
Downloaden: Ink for iOS (gratis, universeel, iOS 6.0)

AG One Second Everyday iPhoneOne Second Everyday – Elke dag een seconde van je dag vastleggen op film, zodat je na tijdje een compilatievideo van die periode kan bekijken. Het concept van One Second Everyday lijkt op het recent uitgebrachte, Nederlandse ROOM for thought. Die laat je elke dag een foto schieten die dan even wordt gedeeld met andere gebruikers, en daarna alleen nog te zien is in je dagboek. One Second Everyday is wat vrijblijvender. Het heeft geen deelfunctie en alleen als je het wilt, krijg je een herinnering om dagelijks een video te schieten. Je kan alle gemaakte video’s achter elkaar draaien als een film.
Downloaden: One Second Everyday (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Time Office iPhoneTime Office – Vier uur gewerkt aan de website waarvan de deadline dichterbij komt, een half uur onderhoud gepleegd aan het afgeleverde project van vorige maand. En tussendoor nog een twee uur lang voorbereidend gesprek voor de volgende opdracht. Waar registreer je die werktijden? In de iPhone-app Time Office bijvoorbeeld. Daarin wijs je projecten toe aan cliënten en houd je per taak het aantal uur bij dat je erin steekt. Als de tijd rijp is, stuur je een factuur die door de applicatie automatisch voor je wordt aangemaakt.
Downloaden: Time Office (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Google Coordinate iPhoneGoogle Coordinate – Google heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht voor zakelijke gebruikers. Met de app Google Coordinate kunnen bedrijven zien waar werknemers zijn en wat ze aan het doen zijn. Het is bijvoorbeeld handig voor bedrijven met veel buitendienstmedewerkers of koeriersdiensten. Bedrijven moeten een Google Maps Coordinate-licentie hebben om de app te kunnen gebruiken. Je kunt vanuit de Google Coordinate-app taken toewijzen aan medewerkers die onderweg zijn, bijvoorbeeld wanneer ze bij een bepaalde klant in de buurt zijn.
Downloaden: Google Coordinate (gratis, licentie vereist, iPhone, iOS 5.1+)

AG The new TubeBox iPhoneThe new TubeBox – TubeBox Pro is al tijden een populaire app op de iPhone. Met de applicatie kan je video’s op YouTube bekijken en die lokaal opslaan op je telefoon, zodat je ze ook offline terug kan kijken en het geluid ervan op de achtergrond kan doorspelen. Maar het was AppBank nog niet genoeg. De ontwikkelaar heeft nu The new TubeBox uitgebracht, een app met hetzelfde idee in het uiterlijk van een boekenkast. Je kan de verschillende mapjes met video’s erin, beveiligen met een wachtwoord.
Downloaden: The new TubeBox (€1,79, iPhone, iOS 4.3+)

AG Sweep Pro iPhoneSweep Pro – Het is naar eigen zeggen enkele weken geleden dat Ruud Puts met twee vrienden de handen ineen sloeg om een online multiplayer-spel voor de iPhone te ontwikkelen. Dat werd Sweep Pro. Want welk spel het zou moeten worden, was niet zo’n moeilijke keuze. “Het idee van het spel komt van het MSN-tijdperk af. Daar zat een multiplayer mijnenveger in die ik helemaal dood heb gespeeld.” De grote twist ten opzichte van het normale mijnenveger is dat je hier niet de bommen markeert, maar verovert. De speler met de meeste bommen aan het einde, wint het spel.
Downloaden: Sweep Pro (€1,79, zonder advertenties, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Sweep Free (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG POP100 iPhonePop100 – De top 100 populaire muziek onder je duim. Dat biedt de nieuwe Nederlandse iPhone-app Pop100. Ontwikkelaar Puuroranje blaast er hoog over van de toren, tegenover iPhoneclub.nl: “We zijn een doorn in het oog van de muziekindustrie, omdat we in tegenstelling tot Spotify en soortgelijke diensten, onze muziek inclusief clips gratis aanbieden.” Het klinkt te mooi om waar te zijn voor de nieuwe applicatie van 89 cent.
Downloaden: Pop100 (tijdelijk gratis, normaal €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Notestand iPhoneNotestand – Waarom zou je goede gedachten voor jezelf houden? In de nieuwe iPhone-app Notestand houd je razendsnel geschreven notities niet enkel voor jezelf. De app belooft dat je met hetzelfde gemak een onderwerp aanmaakt waarvoor je collega’s, klasgenoten of vrienden uitnodigt om deel te nemen aan de notitiebak. Zo kan je ook buiten de vergadering ideeën opperen en vastleggen. Notestand ziet er prachtig simplistisch uit en werkt ook zo eenvoudig. De voornaamste functie werkt alleen nog niet.
Downloaden: Notestand (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG OV status iPhoneOV status/ Vertrek HD – Als het aan ontwikkelaar Erik van Heck ligt, is de markt van openbaar vervoer-apps in Nederland nog niet verzadigd. Hij brengt maar liefst twee nieuwe apps voor het OV uit. OV status is verkrijgbaar in een gratis en betaalde variant en toont de vertrektijden van nabije bushaltes en storingen. Vertrek HD doet hetzelfde voor treinstations. Als je NS Reisplanner Xtra en 9292 kent of hebt, weet je dat de nieuwe apps iets anders moeten doen om te scoren. En dat doen beide apps dan ook.
Downloaden: OV status (€0,89, zonder reclame, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: OV status Gratis (gratis, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Vertrek HD (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG National Geographic World Atlas iPhoneNational Geographic World Atlas – De wereldatlas van National Geographic die eerst alleen op de iPad te downloaden was, is nu ook mobiel beschikbaar. De nieuw geïntroduceerde versie 3.0 van de app, maakt National Geographic World Atlas universeel en nu ook beschikbaar op de iPhone. In de totaal opgefriste applicatie scroll je over een wereldbol om informatie op te zoeken van allerlei landen. Je kan de wereldbol voorzien van allerlei informatielagen om gegevens over de wereld inzichtelijk te maken. Plaatsen die met een pinnetje gemarkeerd zijn, beschikken over meer informatie waarover je kan lezen.
Downloaden: National Geographic World Atlas (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

AG Wetenschap in Beeld Quiz BattleWetenschap in Beeld Quiz Battle – Hij duikt opeens overal op binnen de muren van de universiteit in Groningen, vertrouwt een lezer ons toe: de app Wetenschap in Beeld Quiz Battle. Een Nederlandstalig online multiplayer-spel waarin je er met de overwinning vandoor op basis van je kennis. Met de volwassen categorieën geografie, geschiedenis, sport en vrije tijd, wetenschap en natuur, amusement en kunst en literatuur inbegrepen, kan je bijna stellen dat Wetenschap Quiz in Beeld Battle een echte online triviant is voor de iPhone.
Downloaden: Wetenschap in Beeld Quiz Battle (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG MullerPhoto iPhoneMullerPhoto – Sportmerken worden vaak ondersteund door beroemde voetballers, basketballers en andere atleten, die in reclamecampagnes vertellen hoe geweldig het door hun gebruikte product wel niet is. Een principe dat zo te zien ook werkt bij foto-applicaties: de nieuwe iPhone-app MullerPhoto is een fotofilter-applicatie als Instagram, maar dan in samenwerking met de bekende Amerikaanse fotograaf Michael Muller.
Downloaden: MullerPhoto (€1,79, iOS 5.0+)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.