iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Google Hangouts, Camperplaats, Meldpunt Veilig Verkeer en meer

In de iPhone-App Gemist van iCulture blikken we onder andere terug op de nieuwe iPhone-apps Google Hangouts, Limelight, Klepper en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google HangoutsIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week laten we ons wegen in sturen met Camperplaats en loopnavigatie toWalk, en kaarten we meteen onveilige verkeerssituaties aan met Meldpunt Veilig Verkeer. Ook testen we de nieuwe WhatsApp-concurrent Google Hangouts – en nog veel meer.

AG Samenvoeden iPhoneSamenvoeden – Er zijn moeders die puur op gevoel voor hun kleine baby’tje zorgen, maar wie graag zijn eigen leven tot in de puntjes organiseert en ordent, doet dat graag ook voor zijn kinderen. Met de SamenVoeden-app houden moeders bij hoeveel borstvoeding zij geven en hoe hun kleintje groeit. Ook volle luiers en het gewicht van hun kroost worden netjes in de tijdlijn geplaatst. Het lijkt een goede vervanging voor het boekje van de kraamvrouw. Wie contact heeft met een lactatiekundige, kan het weekoverzicht per e-mail verzenden.
Downloaden: SamenVoeden (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG DagDeal NL iPhoneDagDeal NL – Zie je door het aantal kortingssites het bos niet meer? Of wil je gewoon snel zien of er verrassende aanbiedingen zijn in Nederland en België? Het een sluit het ander niet uit natuurlijk, maar in beide gevallen kan de nieuwe iPhone-app DagDeal NL interessant zijn. De applicate zet dagelijks de nieuwe aanbiedingen van 1DayFly, 123Aanbieding, ActieVanDeDag, BoekVandaag, DealDonkey, iBood en VoucherVandaag op een rij. Daarnaast kan je de algemene aanbieding en de Groupon-actie van een stad in de buurt zien.
Downloaden: DagDeal NL (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Loop Enquetes aanmaken iPhoneLoop – Enquêtes houden klinkt saai en ingewikkeld, maar met Loop is het opeens een makkelijke bezigheid. Met de app zelf, in de App Store aangeduid als Loop – Enquêtes aanmaken, creëer je binnen een minuut een overzichtelijke enquete die je op allerlei manieren aan mensen kunt voorleggen. Heb je meerdere enquêtes voor verschillende doelgroepen, dan kun je ze gerust onder elkaar zetten zonder het overzicht kwijt te raken. De resultaten van de verschillende enquêtes worden in de app verzameld en weergegeven.
Downloaden: Loop – Enquêtes aanmaken (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Windcentrale iPhoneWindcentrale – Groene stroom is in het nieuws, zowel positief als negatief. Terwijl de Nederlandse Energie Maatschappij publiekelijk bekendmaakt dat groene stroom grotendeels een leugen is, kondigt Vodafone aan dat ze voor 100% op windenergie zullen overstappen. Die keuze voor windenergie is bewust gemaakt: het is volgens Greenpeace namelijk duurzamer dan groene stroom uit waterkracht en biomassa. De nieuwe iPhone-app van het crowdfunding-project Windcentrale speelt daar mooi op in. Met deze app kan je zien hoeveel groene energie je opwekt als je een winddeel hebt gekocht; een stukje windmolen waarmee je de opgewekte energie bespaart op je jaarrekening.
Downloaden: Windcentrale (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Meldpunt Veilig Verkeer Nederland iPhoneMeldpunt Veilig Verkeer – Veilig Verkeer Nederland presenteert een gloednieuwe iPhone- en Android-app die de verkeersveiligheid in Nederland ten goede moet komen. Met de applicatie Meldpunt Veilig Verkeer kan je op de kaart aangeven waar zich een onveilige verkeerssituatie bevindt, begeleid door een omschrijving en foto. Daarna krijg je een e-mail met de uitnodiging om de melding compleet te maken, en kunnen melders uit de buurt samenkomen om actie te ondernemen tegen de onveilige situaties, samen met een wijkagent, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente.
Downloaden: Meldpunt Veilig Verkeer (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Camperplaats iPhoneCamperplaats – Afgelopen zondag schreven we over Camperplaatsen, een nieuwe iPhone-app die de plank misslaat als het aankomt op cruciale functies, zoals het vinden van campings voor camper. Afgelopen week is er echter nog een applicatie uitgekomen voor camperbezitters, die bovendien hoge waarderingen krijgt van de eerste gebruikers: Camperplaats (enkelvoud). De applicatie is gratis te downloaden en als je lid bent van de Nederlandse Kampeerauto Club, krijg je zelfs gratis volledige toegang tot de app.
Downloaden: Camperplaats (gratis, €5,49 voor volledige database en offline kaart, iPhone, iOS 4.3+)

AG Klepper iPhoneKlepper – Klepper is een kleine, snelle app die maar één ding doet: een echt kaartje versturen van een digitale foto. Kies een foto uit je Foto’s-app, schrijf er een onderschrift bij, selecteer het adres en het kaartje wordt geproduceerd en verstuurd. De adressen komen uit het adresboek of voer je zelf in. De app is gratis, maar de kaartjes moeten natuurlijk wel worden afgerekend. Een kaartje maken en versturen kost in totaal €1,99.
Downloaden: Klepper (gratis, met aankopen, iPhone, iOS 4.3+)

AG Designs for Students iPhoneDesigns for Students – Designs for Students geeft weinig uitleg, maar de inhoud spreekt waarschijnlijk voor zich. De app biedt sjablonen voor de officesoftware die Apple zelf aanbiedt in de App Store: Pages, Keynote en Numbers. Hoewel we in het verleden al apps hebben besproken die ongeveer hetzelfde doen, zoals Sjablonen voor Pages Pro, valt Designs for Students vooral op door de prettige vormgeving van de app en de ontwerpkwaliteit van de sjablonen zelf. Ook door de combinatie van een lage aanschafprijs en een behoorlijke hoeveelheid bruikbare sjablonen valt Designs for Students op.
Downloaden: Designs for Students (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

AG toWalk navigatie iPhonetoWalk – Net voor de zomer nu we de lanen in en de paden op gaan, komen er opeens meerdere iPhone-apps uit voor ‘langzame’ navigatie. De afgelopen weken bespraken we de fietsroute-apps Bikemap en FietsKompas al en vorige week nog kwam daar de volwaardige fietsnavigatie-app Co-Rider bij. Nu maken we kennis met een navigatie-app voor wandelaars op de iPhone. toWalk begeleidt je wandeling op de kaart en via foto’s in Google Streetview.
Downloaden: toWalk (€2,69, iPhone, iOS 5.1+)

AG Tweetie iPhoneTweetie – Vroege Twitteraars met een iPhone zullen warme gevoelens koesteren voor de naam Tweetie: zo heette dé iPhone-app voor het sociale netwerk voordat Twitter de app zelf kocht om als basis voor haar eigen applicatie te gebruiken. De naam Tweetie werd meteen Twitter for iPhone. Maar nu, dik drie jaar later, is er opnieuw een Twitter-app voor de iPhone met de naam Tweetie in de App Store. Hij heeft alleen niet zoveel met de oude variant te maken.
Downloaden: Tweetie – Twitter Client for iPhone (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Limelight iPhoneLimelight – Een rood gordijntje in een app-icoon. Dat kan maar op één ding wijzen: er is een nieuwe iPhone-app uitgekomen waarin je een collectie van films kan aanleggen, een rubriek applicaties die opvallend goed vertegenwoordigd is in de App Store. Limelight strijdt niet alleen met een virtuele kast waarin je films kan verzamelen die je hebt bekeken en nog wilt bekijken, maar is ook een klein sociaal netwerk. Je kan vrienden en filmcritici volgen en hun kasten ook bekijken.
Downloaden: Limelight (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Google Hangouts iPhoneGoogle Hangouts – Google heeft zojuist Google Hangouts geïntroduceerd op haar conferentie Google I/O 2013. Hangouts is een nieuwe, los te downloaden berichtendienst voor onder andere iPhone en Android-toestellen. Met de app kan je berichten uitwisselen met andere app-gebruikers via je mobiele internetverbinding, waardoor je niet hoeft te sms’en. De app wordt hierdoor een concurrent voor alternatieven zoals WhatsApp en Apple’s eigen iMessage, maar ook het in de zomer te verschijnen BlackBerry Messenger bijvoorbeeld.
Downloaden: Google Hangouts (gratis, universeel, iOS 6.1+)

AG Taalvoutjes iPhoneTaalvoutjes – De grappige Nederlandse apps rukken op in de App Store. Het is nog niet zo lang geleden dat we het nieuwe Upcoming en VKMag bespraken en een grote update van PiCDUMP meepakten, maar de volgende applicatie waar je om kan grinniken of misschien wel schaterlachen, is alweer uitgekomen. Taalvoutjes is niet eens gebaseerd op een website, maar op de gelijknamige Facebook-pagina waarop iedereen foto’s met grappige taalfouten kan aandragen. De app is erg simpel gehouden.
Downloaden: Taalvoutjes (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG A Beautiful Mess iPhoneA Beautiful Mess – Foto’s met tierelantijntjes die eruit zien alsof je ze zelf hebt geknutseld, en lettertypes die uit je losse pols lijken te komen. De onder tieners populaire iPhone-apps Tumblr en We Heart It lopen ervan over. De fotografie-app A Beautiful Mess lijkt speciaal op gebruikers van die sites gericht. De applicatie is nog maar drie dagen uit en nu al legt die aanpak de toepassing geen windeieren. Op moment van schrijven is de app zelfs de tweede beste verkochte app van Nederland. Maar is hij wel zo goed?
Downloaden: A Beautiful Mess (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

AG Klicks kilometerregistratie iPhoneKlicks – Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel? De nieuwe iPhone-app Klicks poogt een van de saaiste zakelijke klusjes die je uitvoert voor wat belastingvoordeel of eerlijkheid tegenover je werkgever op te leuken. Het is een kilometerregistratie-app waarin je nu eens niet allerlei lijsten met opdrachtgevers hoeft in te voeren en jezelf worstelt door allerlei menu’s. Je vult je bestemming in, de app berekent de route en vervolgens speel je met cirkels als je extra informatie wil invoeren. Je hebt geen GPS-lokalisatie nodig om de app te gebruiken.
Downloaden: Klicks – Mileage Tracker (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG VeVaFit iPhoneVeVaFit – Dat zie je niet elke dag: het Ministerie van Defensie heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. VeVaFit is voor iedereen te downloaden en te gebruiken en verschilt in opzet niet zoveel van allerlei andere fitness- en trainingsapps. Je kiest een van de verschillende oefeningen en kan er meteen mee aan de slag. Toch is VeVaFit bijzonder: de iPhone-app is specifiek bedoeld om jongeren van 15 en 16 jaar voor te bereiden op een baan bij Defensie.
Downloaden: VeVaFit (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG RouteReg iPhoneRouteReg – Donderdag schreven we nog over de simpele app Klicks, maar het is niet de enige kilometerregistratie-app voor de iPhone die momenteel actueel is. RouteReg van de Nederlandse ontwikkelaar Patrick Vink heeft net een update gekregen die de app qua interface optimaliseert voor de iPad, al is het qua uiterlijk nog wel een echte iPhone-app. Waar Klicks juist zo’n simpel mogelijk instrument voor het registeren van je kilometers wil zijn, is RouteReg juist een erg uitgebreide app. Je kan meerdere auto’s registreren en er is een mogelijkheid om een pushnotificatie te ontvangen als je op je bestemmingsplek bent aangekomen.
Downloaden: RouteReg (€5,99, universeel, iOS 6.1+)

AG Albu iPhoneAlbu – Er zijn inmiddels zoveel plekken waar je foto’s hebt gemaakt, geplaatst en bewaard, dat het geen kwaad kan om orde in de chaos te scheppen. Albu hoopt daar de oplossing voor de te hebben gevonden. De app logt in bij diensten als Facebook en je camerarol om alle foto’s bij elkaar in een map te gooien. Volgens ontwikkelaar Plaskmobile wordt het binnenhalen van foto’s later verder uitgebreid naar andere diensten zoals Twitter.
Downloaden: Albu (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.