iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Eurovision Song Contest, Delicious, tvQ en meer

In de iPad-variant van de App Gemist deze week een tactisch Star Trek-kaartspel, fotobewerker Process met slimme zoomfunctie en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Eurovision Song Contest iPad iPhoneElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een nieuwe applicatie om series mee bij te houden, de slimme zoomfunctie van fotobewerker Process en de nieuwe receptenapp Delicious – onder meer.

tvQ – De iPad-applicatie tvQ maakt het makkelijker om alle (Amerikaanse) televisieseries en films die je kijkt te beheren op de iPad. Je voegt een tv-serie toe, geeft aan welke afleveringen je al hebt gezien en kunt het programma ook van een cijfer voorzien. De app was al een tijdje voor de iPhone beschikbaar, maar heeft sinds kort een aparte iPad-versie met een eigen ontwerp. Ook op de iPhone is de app op de schop.
Downloaden: tvQ for iPad (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

Process – Process is een fotobewerker voor de iPad waarmee je stapsgewijs aanpassingen kunt doen. De naam van de app heeft te maken met de ‘processen’ die je op de foto loslaat, waarbij je het ene proces op het andere stapelt om het eindresultaat te verkrijgen. Deze stappen zijn niet-destructief, zodat je altijd terug kan. Je kunt zelfs de volgorde waarmee de bewerkingen zijn uitgevoerd anders rangschikken. Dit doe je door de volgorde van de stapel te veranderen.
Downloaden: Process (€13,99, universeel, iOS 6.0+)

Eurovision Song Contest – Net op tijd is de officiële applicatie van het Eurovisie Songfestival uitgekomen op de iPad, nadat de app voorheen al voor de iPhone beschikbaar was. Zo kwam de toepassing op tijd voor het optreden van Anouk dinsdagavond namens Nederland in de eerste halve finale van het songfestival. Eurovision Song Contest kwam tot stand door de TROS en andere Europese omroepen die zich over de app bogen. Tijdens de uitzending lees je informatie over de artiesten en ja: je kan ook je stem uitbrengen in de app.
Downloaden: Eurovision Song Contest (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Frozen SynapseiPad-gamers die tactisch zijn aangelegd kunnen nu ondergedompeld aan de slag met Frozen Synapse. Dit nieuwe spel is een regelrechte overzetting van de gelijknamige pc-game, die in 2011 door veel critici werd geprezen voor zijn diepgang en bijzondere stijl. In Frozen Synapse moet je een team soldaten begeleiden dat zo efficiënt mogelijk een tegenstander moet uitschakelen. De game speel je alleen beurtelings, waardoor je goed moet bedenken wat je precies wil doen met de weinige tijd die je hebt.
Downloaden: Frozen Synapse (€5,99, iPad, iOS 4.2+)

Delicious – Wie zich interesseert voor culinaire magazines, moet bekend zijn met het Nederlandse tijdschrift Delicious. Uitgever Sanoma heeft nu ook een iPad-app uitgebracht waarin de content op interactieve manier wordt voorgeschoteld. In de algemene Delicious-app, door uitgever Sanoma zelf hip neergeschreven als “delicious.” met kleine letter en een puntje, is het eerste hoofdstuk gewijd aan groente.
Downloaden: Delicious (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Haunting Melissa – Ben je gek op The Ring? The Blair Witch Project? Dan ben je de juiste persoon om Haunting Melissa eens te proberen. Deze nieuwe app is gemaakt door de producers van The Ring en Mulholland Drive en sleurt je mee naar een mysterieuze omgeving. De app bevat veel filmfragmenten en komt het best tot zijn recht als je het naar de Apple TV streamt. De griezelapp belooft dat je anders naar films gaat kijken. Hauting Melissa bestaat uit hoofdstukken, waarin je het verhaal van een meisje volgt dat is ontvoerd naar een boerderij waar ze vroeger heeft gewoond. Vervolgens ontvouwt zich het angstaanjagende verhaal met onverwachte wendingen.
Downloaden: Haunting Melissa (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Star Trek Rivals – Star Trek Rivals is een nieuwe game voor iPad en iPhone. Het is een kaartspel met vrienden, waarbij je combinatie- en rekenvaardigheden van Sudoku ook van pas komen. Helemaal toevallig komt de release niet, want Star Trek: Into Darkness ging afgelopen week in premiere in de VS. In Nederland zullen we nog tot 6 juni moeten wachten.
Downloaden: Star Trek Rivals (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Lees ook de iPhoneclub.nl-versie van App Gemist voor nog veel meer universele, dus voor de iPad geoptimaliseerde apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.