iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Real Football 2013, Crazy Taxi, SellanApp en meer

Deze week aan nieuwe iPad-apps twee grote 3D-games: het knotsgekke Crazy Taxi van Sega en het gratis te downloaden Real Football 2013 van Gameloft. Ook zijn er praktische apps voor de iPad uitgekomen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SellanApp winstmodelElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week twee grote nieuwe 3D-games: Sega heeft een nieuwe versie van speelhal-klassieker Crazy Taxi uitgebracht en Real Football 2013 is een gratis te downloaden voetbalspel van Gameloft.


AG Te Gekke Dierentuin iPadTe gekke dierentuin – Met de Kinderboekenweek in volle gang is deze week een uitgelezen moment een kinderboeken-app uit te brengen op de iPad. (Te) gekke dierentuin is echter geen boek op zichzelf, maar een applicatie die toebehoort aan het prentenboek Hallo. Dat is geschreven door Edward van de Vendel en geïllustreerd door Fleur van de Weel. Met haar tekeningen kunnen kinderen nu zelf dieren samenstellen voor een knotsgekke dierentuin in de app.
Downloaden: Te Gekke Dierentuin (€1,59)

AG Victor wil spelen iPadVictor wil spelen – De interactieve kinder-app (Te) Gekke dierentuin is niet de enige iPad-applicatie die inspeelt op de Kinderboekenweek 2012 die sinds afgelopen woensdag bezig is en deze week doorloopt. Victor wil spelen is een begin deze maand uitgebracht kinderboek op de iPad dat deze week voor slechts 79 cent wordt aangeboden. Het gaat over het blauwe vleermuisje Victor dat er ‘s nachts op uittrekt, maar in het duister geen speelkameraden vindt.
Downloaden: Victor wil spelen (€0,79)

AG Real Football 2013 iPadReal Football 2013 – FIFA 13 is niet de alleenheerser als het op voetbalspellen op de iPad dit voetbalseizoen aankomt. De grote gamesuitgever Gameloft, bekend van onder andere de Asphalt-racegames, heeft zojuist Real Football 2013 uitgebracht. In de voetbalgame neem je drie rollen op je: die van de spelers, die van de coach die de opstelling bepaalt en van de manager die over de inkomsten- en uitgavenstroom gaat.
Downloaden: Real Football 2013 (gratis)

AG Tweetglass iPadTweetglass – Tweetglass is een Twitter-app die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Voorheen was Tweetglass in de App Store te vinden onder de naam Quip, maar de makers hebben besloten om een nieuwe start te maken. Het sterke punt van Tweetglas is dat het op een originele manier omgaat met conversaties, dus waarbij meerdere twitteraars op elkaar reageren. Zo kun je gemakkelijker zien waar een gesprek nu eigenlijk over ging. Elke tweet die deel uitmaakt van een langer gesprek krijgt een icoontje, waarop je kunt tappen. Daarna krijg je in één oogopslag alle tweets te zien die deel uitmaken van de conversatie.
Downloaden: Tweetglass (€0,79)

AG Babyconcert iPadBabyConcert – Een babyconcert. Het is geen willekeurige naam voor een applicatie met geluiden en stukjes muziek, maar een naam van een app die hoort bij… concerten voor baby’s. Naar een initiatief van de Nederlandse Matilde Castro touren het Escher Ensemble en het Combattimento Ensemble Amsterdam door Nederland met een wereld van muziek, geluid en licht voor de allerkleinsten. Met de iPad-app kan je je baby alvast warm maken voor de klanken van de natuur en klassieke instrumenten.
Downloaden: BabyConcert (€2,39)

AG Crazy Taxi iPadCrazy Taxi – Begin dit millennium was Crazy Taxi een van dé hits van de speelhallen wereldwijd. Daarna is het spel waarin je passagiers oppikt en ze zo snel mogelijk naar hun bestemming brengt, zo’n beetje uitgekomen op elk zichzelf respecterend gamesplatform. De nieuwste herintroductie voor de iPad, iPhone en iPod touch is voor de fans een bijzondere: voor het eerst sinds de arcade-versie, zit de originele titeltrack van The Offspring weer in het spel. De game zelf telt de beste elementen van de arcade-versie en de variant voor de Sega Dreamcast bij elkaar op.
Downloaden: Crazy Taxi (€3,99)

AG Rockmelt iPadRockmelt – Rockmelt is een sociale webbrowser die nu ook op de iPad te gebruiken is. Het is niet de zoveelste sociale nieuwslezer, zoals Flipboard en Zite, maar eigenlijk is het een zoekdienst. Je vult in welk onderwerp je wilt ontdekken (suggestie: Armstrong?) en krijgt te zien wat er vandaag rond dit onderwerp speelt. Maar voordat je kunt beginnen moet je Rockmelt koppelen aan je Facebook- of Twitter-account. Je hebt daarna de mogelijkheid om de app te personaliseren en krijgt een lijst met bronnen te zien waaruit je een aantal interessante kunt uitkiezen.
Downloaden: Rockmelt (gratis)

AG SellanApp iPadSellanApp – De vanuit Amsterdam opererende start-up SellanApp heeft een applicatie voor de iPad uitgebracht en die kan wel eens een sneeuwballeneffect gaan hebben voor nog meer iPad-apps. In de applicatie kan iedereen die een account aanmaakt, een app-idee uitwerken om aan anderen te laten zien, en het eventueel uploaden naar SellanApp.com om als te financieren project aan te bieden. Het is in zekere zin de Kickstarter voor apps, alleen is het nog maar de vraag wie je app gaat uitwerken.
Downloaden: SellanApp (gratis)

AG Bad Piggies Egg Recipes iPadBad Piggies: Best Egg Recipes – Hoever kun je gaan als je ontwikkelaar van Angry Birds bent? We hebben al de t-shirts, de pluche knuffels en andere merchandise gehad. We hebben afgeleide spelletjes zoals Bad Piggies zien langskomen. En ontwikkelaar Rovio is al gaan samenwerken met de Philadelphia Eagles, NASA, National Geographic, LucasArts en tientallen andere partijen. Niet vreemd, want Rovio heeft plannen om uit te groeien tot een bedrijf dat vergelijkbaar is met Disney. De volgende stap in world domination is inmiddels gezet, met de presentatie van een kookboek met eierrecepten.
Downloaden: Bad Piggies: Best Egg Recipes (€0,79)

AG Put That Thing Away iPadPut That Thing Away – Het begon onschuldig, die iPad in je huis. Maar nu kan je geen televisieprogramma opzetten zonder Apple’s tablet ook in de hand te hebben. Sterker nog: televisie kijken is het ding voor erbij geworden! Herkenbaar? Wel voor Sylvia van Ommen. De cartooniste maakte een klein prentenboek over iPad-verslaving met de kenmerkende naam ‘Put That Thing Away’ of: ‘Leg dat ding eens weg’. Je kan het voor een euro downloaden voor iBooks op de iPad.
Downloaden: Put That Thing Away (€0,99)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.