iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Frustr8tor, De Tuin van Nijntje, Eredivisie Live Sidekick en meer

Elke zaterdag blikt iPadclub.nl terug op de nieuwste, beste en leukste apps van de afgelopen week. Deze editie onder andere het interactieve kinderboek De Tuin van Nijntje, waarin je kleuter zelf ook gewassen verbouwt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De Tuin van Nijntje headerElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kunnen kleuters zich uitleven in de interactieve tuin van Nijntje en kijken we voetbal op de betaalzender Eredivisie Live met allerlei statistieken op schoot.

StyleTag iPadStyleTag – Als je wilt weten wat de kledingtrends zijn, dan kun je natuurlijk de modebladen doorlezen. Maar je kunt ook kijken wat anderen zoal gesignaleerd hebben, met de dienst StyleTag. Er is nu een iPad-app verschenen waarmee je interactieve fotogalerieën kunt doorbladeren. Zo doe je inspiratie op van over de hele wereld. StyleTag is vergelijkbaar met Pinterest, waarbij gebruikers leuke dingen markeren, maar is helemaal gericht op kleding en stijladvies. Meer dan 300.000 mensen maken er al gebruik van.
Downloaden: StyleTag (gratis)

AW Gluddle iPad iPhone iPod touchGluddle – ‘Oi’. Dat is net zozeer een begroeting als het geluid dat de ballen in de iPad-game Gluddle maken. Gluddle is een Nederlandse game afkomstig van twee docenten aan de HKU in Hilversum, Sander Huiberts en Richard van Tol. Het is een puzzel-actiespel dat haar puzzels baseert op de (spelmatige) wetten van de zwaarte- en stuiterkracht. Je schiet balletjes met kleine ronde ogen weg om grote ballen met doelwitten erop te vernietigen. Dat klinkt misschien Angry Birds-achtig, maar al in het laatste van de instructielevels kom je erachter dat Gluddle wel degelijk iets eigens heeft te bieden.
Downloaden: Gluddle (€1,59)

AW De Tuin van Nijntje iPadDe Tuin van Nijntje – In hoeverre mag een boek een boek heten? Op de iPad wordt het grensgebied tussen boek en spel opnieuw verkend door het bekende konijn van Dick Bruna. De Tuin van Nijntje is zojuist verschenen voor de iPad. Hij is uitgebracht in de categorie boeken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden dan het lezen en laten voorlezen van het titelverhaal. De Tuin van Nijntje laat de kleine harken, zaadjes zaaien, water geven en oogsten. Een leuke bijzonderheid is dat je het verhaal met je eigen stem kan opnemen.
Downloaden: De Tuin van Nijntje (€2,99)

AW Cartalog iPadCartalog – In een handomdraai volledig virtuele catalogi, portfolio’s en presentaties maken met een iPad-app, dat is wat het hulpmiddel Cartalog voor ogen heeft op de iPad. Het programma komt van een ontwikkelaar zonder uitgebreid CV van andere apps, maar dat zie je niet terug in de ongeremde mogelijkheden van de applicatie. Met Cartalog maak je interactieve menu’s, maak je eigen composities van foto’s, afbeeldingen, kleuren en lettertypes en kun je zelfs instructies inspreken die klinken tijdens een presentatie.
Downloaden: Cartalog (€4,99)

AW Storify iPadStorify – Storify is een dienst voor ‘social media curation’. Dat wil zeggen dat je een verhaal vertelt op basis van content die afkomstig van allerlei social media. Tweets, YouTube-filmpjes en foto’s van allerlei diensten voeg je samen om dit vervolgens als een compleet geheel weer te kunnen delen. Niet iets wat iedereen dagelijks gebruikt, maar het kan voor bijvoorbeeld bloggers of organisatoren van evenementen erg handig zijn. Sinds deze week heeft Storify een iPad-app.
Downloaden: Storify (gratis)

AW Frustr8tor iPad iPhone iPod touchFrustr8tor – Kan je geen Sudoku meer zien of ben je toe aan een volgende pijniging voor je hersens? Dan loont het om een blik te werpen op de nieuwe iPad-game Frustr8tor. Dat is een Nederlands puzzelspel van Albert Eckhardt en de beroemde voetballer Marc Overmars, waarin je een serie bolletjes in een veld moet plaatsen. De uitdaging is dat geen van de bolletjes in dezelfde horizontale, verticale of diagonale lijn als een ander bolletje mag staan. Voor het merendeel van de 68 puzzels rekenen de makers al snel zo’n kwartier speeltijd.
Downloaden: Frustr8tor (€1,59)

AW MyLifeOrganized iPadMyLifeOrganized – MyLifeOrganized is een van de meest uitgebreide Gettings Things Done-toepassingen die je op een pc kan installeren. De toepassing is nu ook verkrijgbaar voor de iPad, waarbij meteen het enorme prijskaartje opvalt ten opzichte van andere projectplanners en takenlijsten. MyLifeOrganized kost 15,99 euro in aanschaf en voorts word je nog eens verzocht om bij te betalen voor de cloud-opslag waardoor je de gegevens draadloos kan synchroniseren met andere gebruikers en MyLifeOrganized op de computer en de iPhone. Wel is die optie tijdelijk de eerste maand gratis.
Downloaden: MyLifeOrganized (€14,99)

AW Moon Child iPad iPhone iPod touchMoon Child – Een psychedelisch platformspel, dat is de meest treffende omschrijving voor het Nederlandse Moon Child dat deze week is uitgebracht op de iPad. In het spel ren en spring je met een groene elf met magische krachten en een rode pyjama. Hij dient minstens 77 duistere diamanten te verzamelen voordat hij het kan opnemen tegen het kwaad: een techno-virus. Het spel wordt begeleid door stampende elektronische muziek en een visuele stijl die doet denken aan de jaren negentig.
Downloaden: Moon Child (€0,79)

AW Final Fantasy Tactics iPadFinal Fantasy Tactics – Het geroemde strategiespel Final Fantasy Tactics: The War of the Lions is nu ook voor de iPad verschenen. De game verscheen in augustus 2011 al voor de iPhone, waarbij een iPad-versie voor de volgende maand op de planning stond. Deze heeft echter een stuk langer op zich laten wachten. In de game bestuur je een klein leger dat je beurtelings door gevechten helpt.
Downloaden: Final Fantasy Tactics (€14,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:35
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.