Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Frustr8tor: breinbreker van Nederlandse bodem op de iPad

Frustr8tor is een echte breinbreker van een puzzelgame van Nederlandse bodem. De beroemde voetballer Marc Overmars en Albert Eckhardt tekenden voor de hersenkraker waarin je bolletjes op verschillende lijnen zet.

Frustr8tor puzzelspel iPad Marc OvermarsKan je geen Sudoku meer zien of ben je toe aan een volgende pijniging voor je hersens? Dan loont het om een blik te werpen op de nieuwe iPad-game Frustr8tor. Dat is een Nederlands puzzelspel van Albert Eckhardt en de beroemde voetballer Marc Overmars, waarin je een serie bolletjes in een veld moet plaatsen. De uitdaging is dat geen van de bolletjes in dezelfde horizontale, verticale of diagonale lijn als een ander bolletje mag staan. Voor het merendeel van de 68 puzzels rekenen de makers al snel zo’n kwartier speeltijd.


Als bordspel maakte Frustr8tor al even furore in Nederland. Er zijn zo’n 200.000 exemplaren van verkocht en het won de Spel van het Jaar-prijs in 2007. Elke puzzel bevat een aantal roze bolletjes die je niet mag verplaatsen en een serie groene balletjes die je zelf neerlegt. In de nieuwe Barricade-spelmodus zijn de roze bolletjes vervangen door hekken die een deel van je speelveld blokkeren. In totaal zijn er 68 puzzels, waarvan de eerste 8 je introduceren in het spel met een klein speelveld. De klassieke en Barricade-levels zijn beide opgesplitst in beginners- en expertuitdagingen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Kleurenblinde personen kunnen moeite hebben met de kleuren die Frustr8tor gebruikt. Als je een hint koopt (waardoor er 5 minuten worden opgeteld bij de tijd die je over de puzzel doet), veranderen de gele balletjes die goed liggen, in de kleur groen. Die is echter nauwelijks te onderscheiden van de gele bolletjes. Voor alle anderen die toe zijn aan een nieuwe puzzeluitdaging, kan Frustr8tor wel eens in je behoefte voorzien. Het heeft genoeg breinbrekers om je uren aan zich te binden.

Downloaden: Frustr8tor (€1,59, ook geschikt voor iPhone)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.