MyLifeOrganized: uitgebreide takenplanner op de iPad

MyLifeOrganized is een uitgebreide tool voor projectplanning op de iPad. De dienst synchroniseert tegen meerprijs via een cloudservice met andere gebruikers en met het pc-programma dat al langer verkrijgbaar is.

MyLifeOrganized projectplanning op de iPad to-do GTDMyLifeOrganized is een van de meest uitgebreide Gettings Things Done-toepassingen die je op een pc kan installeren. De toepassing is nu ook verkrijgbaar voor de iPad, waarbij meteen het enorme prijskaartje opvalt ten opzichte van andere projectplanners en takenlijsten. MyLifeOrganized kost 15,99 euro in aanschaf en voorts word je nog eens verzocht om bij te betalen voor de cloud-opslag waardoor je de gegevens draadloos kan synchroniseren met andere gebruikers en MyLifeOrganized op de computer en de iPhone. Wel is die optie tijdelijk de eerste maand gratis.


Wat MyLifeOrganized voor dat geld doet? MyLifeOrganized hoofdschermEen uitgebreide takenlijst- en projectenapp aan je presenteren. De app wil een perfecte balans aanbieden tussen mogelijkheden en eenvoud in bediening. Dat levert in ieder geval een eerste App Store-recensie op van een pc-gebruiker die baalt dat er niet op tags gezocht kan worden in de iPad-app.

MyLifeOrganized maakt gebruik van ‘hierarchische’ takenlijsten, wat inhoudt dat je een project zover kan splitten dat je allemaal behapbare losse taken hebt. Je kan bijvoorbeeld een grote groep sublijsten maken die elk weer verschillende taken hebben onder een project. De app toont automatisch de eerste acties die je dient uit te voeren. Je kan die zelf sorteren op project of context.

Als je snel een taak wilt aanmaken, kun je dat snel in de Inbox van de app doen. Je kan taken echter behoorlijk specificeren: je kan een alarmmelding instellen en aangeven wanneer ze terugkomen, ze verbinden aan een locatie voor een melding, de deadline instellen, de startdatum en tags invoeren. Dat laatste is dus voorlopig alleen handig als je de pc-versie erbij gebruikt. MyLifeOrganized iPad toetsenbordVerder kan je taken voorzien van een ster zodat ze worden gemarkeerd als belangrijk. Sowieso kan je de volgorde van de eerstvolgende taken naar je eigen hand zetten. Individuele taken kunnen per e-mail worden verstuurd.

Indien je MyLifeOrganized alleen voor jezelf houdt, zijn er veel goedkopere oplossingen voor takenlijsten – zoals bijvoorbeeld het gratis Wunderlist HD. Ook daarin kan je meerdere lijsten aanmaken, de volgorde van taken veranderen en items sterren. De kracht van MyLifeOrganized komt vooral naar voren als je gebruik maakt van de betaalde MLO Cloud Service. Dan kun je niet alleen synchroniseren met de toepassing op de pc, maar ook samenwerken met andere gebruikers van de programma. Meerdere personen kunnen elkaar dan taken geven en samen takenlijsten beheren.

Downloaden: MyLifeOrganized (€15,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 februari 2012 om 21:37
Categorie
Productiviteit

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.