iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Nederlandse spel Moon Child uitgekomen op de iPad

De Nederlandse platformgame Moon Child is uitgekomen op de iPad, nadat het eerder in 1996 voor de pc verscheen. In de game speel je een groene elf met magische krachten en luister je naar pompende techno.

Moon Child iPad platformspelEen psychedelisch platformspel, dat is de meest treffende omschrijving voor het Nederlandse Moon Child dat vandaag is uitgebracht op de iPad. In het spel ren en spring je met een groene elf met magische krachten en een rode pyjama. Hij dient minstens 77 duistere diamanten te verzamelen voordat hij het kan opnemen tegen het kwaad: een techno-virus. Het spel wordt begeleid door stampende elektronische muziek en een visuele stijl die doet denken aan de jaren negentig.


Zo vreemd is dat ook niet. Moon Child verscheen origineel in 1996 op de pc en werd ook toen al ontwikkeld door drie Nederlanders die hun ontwikkelsporen verdienden op de Amiga-spelcomputer. Moon Child iPad platformerDe belangrijkste aanpassing voor de iPad, iPhone en iPod touch is de besturing. Je bestuurt het spel niet met virtuele knoppen op het scherm, maar met een soort trekbewegingen. Trek Moon Child naar links en je rent naar links, trek naar boven en je springt.

Moon Child is niet echt in een hokje te stoppen. De ene keer ren en spring je en versla je tegenstanders die uit niks anders bestaan dan twee voeten en een bouwhelm, het volgende moment word je al zwevend met een jetpack achterna gezeten door tientallen raketten. De App Store-omschrijving verraadt al dat het einde, waarin je het hart van het techno-virus binnendringt, behoorlijk psychedelisch is.

Downloaden: Moon Child (€0,79, ook geschikt voor de iPhone)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.