iCulture iKids logo

iKids week 18: Boer Boris, The Smurf Games en meer

In de iKids van week 18 lees je over sporten in The Smurf Games, logisch nadenken met Fiete en de mooie prentenboek-app Boer Boris gaat naar zee.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoOuders die vaker in de App Store rondhangen hadden The Smurf Games misschien al zien staan, want de app doet het erg goed op de ranglijsten. In deze rubriek lees je waarom de applicatie, ondanks de dure in-app aankopen, toch de moeite waard is. Daarnaast komt de leuke nieuwe app van Fiete aan bod, een vrolijke puzzel-applicatie met handgetekende animaties. Maar het pareltje van deze week is misschien wel Boer Boris gaat naar zee, een prijswinnend prentenboek dat op speelse wijze in een mooie applicatie is gegoten. Veel plezier met samen ontdekken!

Fiete – Wat hoort niet in het rijtje thuis?

De ontwikkelaars van Fiete hebben weer een nieuwe app uitgebracht, met wederom de gezellige matroos in de hoofdrol. In deze applicatie kunnen kinderen vanaf 4 jaar allerlei puzzels en opdrachten oplossen die samenhangen met logisch nadenken. De oefeningen zijn verdeeld over 99 levels. In ieder level ga je samen met Fiete op zoek naar het plaatje dat niet in het rijtje thuishoort. Alle illustraties en animaties zijn met de hand getekend en erg vrolijk, van schapen met gele regenlaarzen tot koeien met een gekke snor. De app heeft twee moeilijkheidsniveaus en de optie om een race tegen de klok te spelen. Voor kinderen die deze applicatie leuk vinden zijn de andere apps van Fiete zeker een kijkje waard!

Boer Boris gaat naar zee

Uitgeverij Gottmer heeft al een aantal fijne apps op haar naam staan, maar hun nieuwste app doet zeker niet voor onder voor het oudere materiaal. Boer Boris gaat naar zee is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van auteur Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman, die door het CPNB tot prentenboek van het jaar is verkozen. In de app kun je het verhaal van Boer Boris als filmpje zien, zelf lezen of laten voorlezen door de auteur. Daarnaast kunnen kinderen eigen verhalen maken door de figuren en de achtergrond uit te kiezen daarna teksten in te spreken. Het resultaat is een filmpje van een zelfverzonnen sprookje, dat je kunt bewaren en later terugkijken. Erg leuk gedaan. Tot slot zijn er vrolijke kleurplaten en spelletjes in de app, die zijn afgestemd op verschillende leeftijden. Van leren tellen tot het geheugen trainen, allerlei vaardigheden komen aan bod. In het filmpje zie je het bijbehorende liedje.

The Smurf Games

Budge Studios heeft een nieuwe smurfen-app uitgebracht, die het momenteel erg goed doet in de App Store. In The Smurf Games kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar samen met de bekende blauwe figuren verschillende sporten beoefenen, die allemaal een Olympisch tintje hebben. Begin bijvoorbeeld met Basketsmurf, waarin je binnen de tijd zoveel mogelijk ballen raak moet gooien. Of ontwijk obstakels door te springen en glijden in het Smurf en Slide-onderdeel. Bij elke sport valt een gouden medaille te winnen en uiteindelijk zijn alle soorten smurfen vrij te spelen, met potige smurf als einddoel. Via in-app aankopen kun je vier extra spellen aanschaffen, zoals skispringen en boogschieten. Deze zijn wel aan de prijzige kant: €2,99 per spel of €9,99 voor het het complete pakket. Gelukkig maar, dat er in het gratis deel al uren speelplezier zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.