iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Camera+, Bad Piggies HD, FIFA 13 en meer

Veel goede en leuke nieuwe iPad-apps afgelopen week. Voetbalgame FIFA 13 introduceert een online multiplayer, Angry Birds-opvolger Bad Piggies HD is uitgekomen en ook de indrukwekkende foto-app Camera+ is uitgebracht.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Elke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week is de iPad met Camera+ een indrukwekkende fotobewerkings-app rijker, kan je online voetbalwedstrijden spelen met FIFA 13 en is de opvolger van Angry Birds uitgekomen – samen met nog veel meer leuke apps.


AG Jasmine iPadJasmine – Nu de YouTube-app is verdwenen uit iOS 6 is het tijd om eens rond te kijken naar iets anders. De officiële YouTube-app is inmiddels verschenen, maar nog niet aangepast voor de iPhone 5. Jasmine is dat wel: deze alternatieve YouTube-app werkt zowel op het langere scherm van de iPhone 5 als op het grotere scherm van de iPad. Belangrijkste eigenschappen zijn een snelle gebruikersinterface, ondersteuning voor afspeellijsten, ouderlijk toezicht, commentaar en AirPlay. Je kunt er ook video’s op Facebook en Twitter mee delen.
Downloaden: Jasmine (gratis)

AG Last Temple 2 iPadLast Temple 2 – In sommige genres maakt het niet uit hoeveel spellen ervan verschijnen, maar blijven games toch aardig om te doen. Last Temple 2 is bepaald niet de eerste match-3 game voor de iPad, waarin je drie of meer gelijkgekleurde steentjes aan elkaar rijgt om ze te verwijderen en nieuwe steentjes in het speelveld te laten rollen. Zoals wel vaker in dit genre, is Last Temple 2 aangekleed met een maya-sfeertje en maken panfluit-achtige klanken deel uit van de muziek.
Downloaden: Last Temple 2 (€2,39)

AG FIFA 13 iPadFIFA 13 – De nieuwste versie van de bekende voetbalgame FIFA is uitgekomen voor de iPad, iPhone en iPod touch en is voor het eerst voorzien van een online multiplayer op het touchscreen. FIFA 13 is verder, op het commentaar na, volledig uitgevoerd in het Nederlands. Dat sluit aan op de Nederlandse Eredivisie waarmee je ook dit jaar weer kan voetballen in het spel. Naast de online functionaliteit is vooral ook de besturing onder handen genomen.
Downloaden: FIFA 13 (€5,49)

AG Tab App iPadTab App – Met de huidige benzineprijzen heb je maar liefst 85 euro uitgegeven aan het tankstation en je passagiers mogen delen in die kosten. Wat doe je? Als het aan de Nederlandse ontwikkelaar Evolutionhost ligt, vertrouw je het bedrag toe aan de nieuwe toepassing Tab App en schrijf je de meebetalers per e-mailadres aan. Vervolgens berekent de app hoeveel iedereen moet betalen en houdt de applicatie bij wie al heeft betaald. Tab App is daarmee een iOS-alternatief voor de Nederlandse website Wiebetaaltwat.nl.
Downloaden: Tab App (gratis)

AG NFF 2012 iPadNFF 2012 – Je moet het welhaast hebben meegekregen in een reclameblok van de Publieke Omroep: het Nederlands Film Festival in Utrecht is op 26 september begonnen. Woensdag werd de aftrap gegeven en het festival duurt nog tot 5 oktober. In die tijd is er vooral veel ruimte voor vertoningen van films, en welke films dat zijn kan je nu bekijken in de officiële iPad-app. De nieuwe en minder nieuwe korte en lange films zijn altijd voorzien van informatie en beelden en soms ook trailers.
Downloaden: NFF 2012 (gratis)

AG Gameloft Live iPadGameloft Live – De grote gamesuitgever Gameloft, bekend van spellen als Modern Combat, Ice Age Village, N.O.V.A. en de Asphalt-racegames, heeft een aparte app uitgebracht die ervoor moet zorgen dat je meer uit de games van de uitgever haalt. Gameloft Live is een sociaal gamesnetwerk waarin je een avatar aanmaakt die je steeds leuker aan kan kleden als je ervaringspunten vergaart. Die punten kan je halen door bepaalde prestaties te halen in de games van de uitgever.
Downloaden: Gameloft Live (gratis)

AG Bad Piggies HD iPadBad Piggies HD – Rovio Mobile heeft zonet de opvolger van Angry Birds uitgebracht als aparte app voor de iPad ten opzichte van de iPhone en iPod touch-variant. Bad Piggies HD gaat nog steeds over groene varkens, stellages en vliegen, maar is tóch een totaal ander spel. In Bad Piggies bouw je elk level een voertuig waarmee je de maximale score van drie sterren probeert te halen. Dat voertuig kan je in maar liefst 90 levels zelf samenstellen uit allerlei onderdelen.
Downloaden: Bad Piggies HD (€2,39)

AG Camera+ iPadCamera+ – De populairste onafhankelijke camera-applicatie voor de iPhone heeft een broer gekregen op de iPad. Camera+ is zonet voor de iPad uitgebracht en legt meer dan de iPhone-versie, de nadruk op fotobewerking ten opzichte van het foto’s maken op de iPhone. De app maakt op een imposante wijze gebruik van iCloud-synchronisatie: zodra je een foto maakt op de iPhone, zie je de foto binnenkomen in de iPad-app waarna je hem meteen kan bewerken, opslaan en delen.
Downloaden: Camera+ (€0,79)

AG Catch-22 iPadCatch-22 – Less is more: eenvoud is een krachtig middel. Kijk bijvoorbeeld maar naar het ontwerp van de iPad, of het spelletje Doodle Jump waarin je alleen maar omhoog kan springen door het tablet te kantelen. Met Catch-22 is er een nieuw Nederlands spelletje voor de iPad uitgebracht dat ook aan dat mantra voldoet. In het spel van ontwikkelaar Mango Down speel je afwisselend twee balletjes die in tegenovergestelde richting om een planeet draaien. Op bijzondere wijze moet je zo een highscore halen door jezelf te verslaan.
Downloaden: Catch-22 (€0,79)

AG Digg iPadDigg – Digg heeft haar iPhone-app nu ook voor de iPad uitgebracht. De applicatie die een selectie van artikelen op internet voor je maakt, bevat de nieuwe Reading Sync-functie, waarmee je verder kunt lezen vanaf de plek waar je de laatste keer bent gebleven. De nieuwe functie is bedoeld voor mensen die op meerdere iOS-apparaten de Digg-applicatie willen gebruiken, bijvoorbeeld afwisselend op een iPhone en iPad.
Downloaden: Digg (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.