Amerikaanse luchtmacht bespaart jaarlijks 5 miljoen dankzij iPad

De Amerikaanse luchtmacht bespaart 5 miljoen dollar per jaar door het gebruik van iPads in vliegtuigen. De Electronic Flight Bags zijn op de iPad veel goedkoper.

air force ipadDe Amerikaanse luchtmacht besloot enige tijd geleden om 2.725 iPads aan te schaffen. Ze zouden dienst gaan doen als Electronic Flight Bags voor defensie. De Air Force Mobility Command (AMC) heeft nu een video vrijgegeven waarin ze uitleggen hoe de organisatie tot het besluit kwam om iPads te gebruiken in plaats van andere tablets. Ook is te zien hoe de tablets in de vliegtuigen werden ingevoerd. Het geeft in 10 minuten een aardig kijkje in de wereld die maar weinig mensen van dichtbij meemaken. AMC besloot papierloos te gaan werken met de iPad en bespaart daar nu 1,77 miljoen dollar aan printkosten op. Daarnaast wordt per jaar nog eens 3,28 miljoen dollar bespaard op het printen van kaarten en schema’s.

AMC schat dat er 770.000 dollar aan brandstof wordt bespaard en dat er 22.000 manuren minder werk hoeven te worden verricht. De beslissing om op iPads over te stappen werd overigens niet zomaar gemaakt. Volgens manager Rich Quidgoen was het grootste obstakel om de iPads in te voeren het aan de kant zetten van verouderd beleid. De organisatie moest wel wat weerstand overwinnen om van Windows-tablets over te stappen op iPads. Maar er bleek bij Windows-tablets geen goede oplossing beschikbaar voor de Electronic Flight Bags.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2012, 14:09
Categorie Achtergrond
Onderwerpen defensie, leger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.