iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Boomerang, Guitar Hero Live, Findur en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Boomerang, Guitar Hero Live en Rob and Roll.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Boomerang from Instagram

Met Boomerang van Instagram kun je zelf videoloops maken van maximaal één seconde en deze delen via sociale netwerken. Deze filmpjes vullen het gat tussen een gewone normale foto en een gif en het heeft daardoor wel iets weg van Apple’s Live Photos die je met de iPhone 6s kan maken. Lees ons artikel over Boomerang.

Rob and Roll

Rob and Roll geeft een draai aan het klassieke flipperen. De game heeft een cartoonesk middeleeuwse uitstraling en is bij uitstek geschikt voor korte speelsessies. Je bestuurt de game door de figuurtjes met je vinger over het speelveld te slingeren, zodat ze naar de onderkant van het scherm rollen. De game lijkt eenvoudig, maar al snel blijkt dat tactisch inzicht geen overbodige luxe is. Lees ons artikel over Rob and Roll.

Coolant

Met de Coolant-app voor de Mac word je geattendeerd op een oververhitte Mac. Zodra de Mac hele ingewikkelde taken moet doen waardoor de CPU overbelast raakt, krijg je vanzelf een pushbericht van Coolant met daarin de naam van de boosdoener. Via de standaard Mac-app Activiteitenweergave kun je vervolgens zien wat er allemaal gaande is. Lees ons artikel over Coolant.

Coolant is te downloaden van de website van de maker.

Ourglass

Als je een handige manier zoekt om je belangrijke momenten eenvoudig te delen met je beste vrienden, dan is Ourglass een geschikte app. Ourglass is een soort mini sociaal netwerk waarmee je belangrijke momenten met een foto kunt delen met maximaal twaalf vrienden. Heb je een bijzonder kiekje maar wil je deze niet met je honderden Facebook-vrienden delen? Ourglass houdt het intiem. Lees ons artikel over Ourglass.

Findur

Findur slaat een brug tussen webshops en fysieke winkels. In de Findur-app ga je op zoek naar kleding, bijvoorbeeld nieuwe schoenen of een nieuwe broek. Je kunt dan precies zien waar dit kledingstuk te koop is en de app zal je een routebeschrijving geven naar de desbetreffende winkel. De app werkt samen met winkelketens als Chasin’, Manfield en Dolcis, maar binnenkort moeten er ook individuele retailers toegevoegd worden. Lees ons artikel over Findur.

Candidate

Candidate is een nieuwe dating-app waarbij het niet draait om het uiterlijk, maar eerst en bovenal om het innerlijk. Je kiest je potentiële gesprekspartner door drie vragen te bedenken, waarna je mensen die de vragen beantwoord hebben kunt rangschikken. Degene die van jou de hoogste ranking gekregen heeft, wordt aan jou gekoppeld zodat jullie elkaars profielfoto kunnen zien en met elkaar kan chatten. Lees ons artikel over Candidate.

Guitar Hero Live

Guitar Hero is weer helemaal terug met een kersverse game. Guitar Hero Live is nu ook beschikbaar voor iOS die je zowel met als zonder plastic gitaar kunt spelen. De game is zelf gratis, maar na de twee losse nummers moet je €49,99 neerleggen voor de rest van de nummers. Koop je een plastic gitaar van €115, dan zit daar ook de volledige game bij. Lees ons artikel over Guitar Hero Live.

Earbits

Als je op zoek bent naar een leuke muziekdienst met originele artiesten, dan is Earbits wellicht wat voor jou. Deze gratis online muziekdienst bestaat al eventjes, maar is met de vernieuwde app helemaal in het nieuw gestoken. De tabbladen onderaan hebben plaatsgemaakt voor een hamburgermenu in de linker bovenhoek, zodat onderaan het scherm altijd de muziekspeler zichtbaar is. Lees ons artikel over Earbits.

Table Tennis Touch

Table Tennis Touch heeft een aangename update gekregen. Dankzij versie 2.0 kun je deze toffe tafeltennisgame ook tegen andere mensen spelen, zowel lokaal als online. Ook heeft de game een nieuwe minigame gekregen en kun je een nieuw leaderboard beklimmen. Lees ons artikel over Table Tennis Touch.

Feedly

De populaire RSS-reader Feedly heeft een uitgebreide update gekregen. Dankzij 3D Touch met de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus kunnen gebruikers nu snel naar bepaalde delen van de app springen. Ook worden webpagina’s nu geladen in de Safari-viewer, zodat alle mogelijkheden van Safari gebruikt worden. Draai je nog iOS 8? Dan wordt voorlopig afgeraden om de update te downloaden. Lees ons artikel over Feedly.

Runkeeper

Met de verbeterde Runkeeper-app kun je je iPhone voortaan thuislaten. Mits je een Apple Watch hebt, want dankzij de nieuwste update is de Apple Watch-app van Runkeeper aangepast voor watchOS 2, waardoor deze native draait en zelf gebruikmaakt van de hartslagsensor. Lees ons artikel over Runkeeper.

Plex Media Player

Maak je via een computer gebruik Plex om media op je televisie af te spelen, dan is er goed nieuws. De Plex Media Player volgt Plex Home Theater op. Plex Media Player moet de beste mediaspeler ooit zijn. Het programma ondersteunt elk videoformaat en de vormgeving is nu hetzelfde als in de andere apps. Lees ons artikel over Plex Media Player.

De previewversie van Plex Media Player is beschikbaar voor Plex Pass-abonnees via de website van Plex.

Fleksy Keyboard

Het populaire alternatieve toetsenbord Fleksy heeft een flinke update gekregen die de app een stuk persoonlijker maakt. Dankzij versie 7.0 kun je je toetsenborden helemaal zelf vormgeven en aan je eigen smaak aanpassen. Je kunt zelfs de kleuren van de letters en de cijfers op de toetsen aanpassen. Lees ons artikel over Fleksy.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.