iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Baum, PluhZ, Twofold Inc. en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Baum, PluhZ, Twofold Inc. en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

PluhZ

Als je met een medische vraag zit, kun je natuurlijk terecht bij je huisarts. Sinds kort is het ook mogelijk om de hulp in te schakelen van een specialist via de aparte PluhZ-app. In de app word je gekoppeld aan een specialist die verstand heeft van de vraag die jij stelt. De eerste maand is de dienst gratis te gebruiken, maar daarna betaal je €14,95 per maand. Lees ons artikel over PluhZ.

FlexBright

Heb je geen geduld om te wachten op iOS 9.3 met de Night Shift-mode? Dan kun je nu alvast gebruikmaken van FlexBright, de app die je iPhone-scherm niet verder dimt dan iOS toestaat. De app maakt je bewust van vermoeide ogen die je door smartphoneschermen kunt krijgen. Dankzij een handige widget kun je aan een rood balkje zien hoeveel smartphonelicht je ogen al gekregen hebben. Lees ons artikel over FlexBright.

Tradono

Marktplaats is inmiddels een hele grote website geworden met niet alleen particulieren maar ook bedrijven die aanbiedingen plaatsen. Tradono is een stuk intiemer en lijkt meer op een lokale vlooienmarkt. De Deense startup is nu ook actief in Nederland en daar komt deze iOS-app om de hoek kijken. Door in te loggen met je Facebook-account, kun je snel aan de slag gaan met het aanbieden van je spulletjes. Lees ons artikel over Tradono.

Twofold Inc.

Zoek je een lastig puzzelspelletje, dan hoef je vanaf nu niet verder te zoeken. Twofold Inc. is een nieuw puzzelspelletje voor de iPhone en iPad waarin je een blauw robbetje helpt om gekleurde blokjes op te ruimen. Groepeer de gekleurde blokjes bij elkaar en behaal daarmee een hoge score. Het principe van de game is relatief simpel, maar al snel komen er extra regels bij die het spel behoorlijk pittig maken. Lees onze review over Twofold Inc..

NS Reisplanner Xtra

De NS Reisplanner Xtra-app heeft deze week een leuke update gekregen. Met de nieuwste versie is de Treinradar toegevoegd, een optie in het zijmenu waarmee je kan zien welke trein waar precies rijdt. Je ziet niet alleen de exacte samenstelling en de type trein, maar je kunt ook (nagenoeg) real-time meekijken. Hierdoor zie je precies hoever je trein is waar je nog op staat te wachten. Lees ons artikel over NS Reisplanner Xtra.

Deliveries

De bekende pakketjesapp Deliveries is deze week voorzien van een enorme update. De app maakt nu gebruik van bijna elke iOS-functie die er bestaat, zoals 3D Touch, Peek en Pop, Slide Over en Split View. Ook de Mac-versie is bijgewerkt met Split View. Om alles gelijk te houden tussen de verschillende apps, kun je iCloud-synchronisatie instellen. Lees ons artikel over Deliveries.

ABN AMRO

Klanten van de ABN AMRO kunnen vanaf deze week geld overmaken naar vreemden, zonder tussenkomst van een e.dentifier. Om dit te kunnen doen, moet je het toestel eenmalig registeren. Hierna heb je alleen nog maar je identificatiecode nodig om betalingen te verrichten. Dit kan tot een maximaal daglimiet van €750. Lees ons artikel over ABN AMRO.

Baum

Baum is een nieuwe game voor iOS waarin een dauwdruppel de grote held is. Baum is een puzzel- en platformgame met een artistieke grafische stijl. In de game moet je de druppel alle kanten op laten waaien met behulp van je vinger. Teken lijnen op het scherm en de druppel volgt deze automatisch. Hierdoor loods je de druppel door de verschillende levels, maar je moet wel op blijven passen op de verschillende obstakels. Lees ons artikel over Baum.

Tinder

Als je nog op zoek bent naar ware liefde, dan kun je dat in Tinder nu op een leuke manier onder woorden brengen. Het is nu mogelijk om je Tindergesprekken op te vrolijken met gifs, waardoor je direct indruk kunt maken op je potentiële liefdespartner. Daarnaast zijn er nog enkele andere verbeteringen doorgevoerd, zoals het uploaden van een nieuwe profielfoto. Lees ons artikel over Tinder.

Google Chrome

Gebruik je op iOS liever Google Chrome dan Safari, dan is er goed nieuws. De nieuwste update van Google Chrome maakt de browser niet alleen veel sneller, maar zorgt er ook voor dat hij een stuk minder vaak crasht. De app maakt nu gebruik van Apple’s WKWebView, waardoor hij qua snelheid gelijk ligt met Safari. Maar pas op, want Chrome vergt nog wel veel van je batterij. Lees ons artikel over Google Chrome.

Snapchat

Het sociale netwerk Snapchat heeft deze week een aantal nieuwe elementen toegevoegd. In toekomstige updates gaat Snapchat de chat- en video-opties aanzienlijk verbeteren. Hierdoor is het binnenkort mogelijk om te videobellen. Er was echter meer deze week, want het is nu al makkelijker geworden om nieuwe vrienden toe te voegen. Stuur een persoonlijke Snapchat-link de wereld in waarmee mensen jou snel toe kunnen voegen, zonder dat ze hoeven te zoeken op gebruikersnaam of de Snapcode hoeven te scannen. Lees ons artikel over Snapchat.

RTL XL

De RTL XL-app gebruiken in combinatie met een Chromecast was niet voor iedereen mogelijk. Alleen mensen die het betaalde RTL XL Premium-abonnement afgesloten hadden, konden volop video’s streamen naar hun televisie via Google’s Chromecast. Met de update van deze week is dat verleden tijd, want iedereen kan nu gratis gebruikmaken van Chromecast. Ook is de zoekfunctie in de app aangepast, waardoor je makkelijker kunt zoeken. Lees ons artikel over RTL XL.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.