Antivirusmaker AVG werkt aan software voor de iPhone

Antivirusfabrikant AVG ontwikkelt een beveiligingspakket voor de iPhone. Het komt eind 2010 op de markt en biedt realtime bescherming tegen malware en andere bedreigingen. Maar Apple moet dan wel achtergrondprocessen toestaan.

avg antivirusAntivirusfabrikant AVG vindt dat de iPhone eind volgend jaar behoefte heeft aan bescherming tegen malware. Ze zijn druk in de weer om de software in 2010 te kunnen lanceren. Dat zei JR Smith, de CEO van het bedrijf in een interview met CNET. AVG is ook bezig met desktopsoftware voor de Mac maar ook de lancering van dat product gaat nog wel even duren. Over de antivirussoftware voor de iPhone zegt Smith: “I’d love to see it towards the end of next year. Really, it’s less about AV [and more to do with] protecting and stopping anything from getting on there, in real-time.”

AVG denkt dat smartphones binnen 18 tot 24 maanden een doelwit gaan worden voor malware en virussen. Gelukkig past het mooi in AVG’s releaseschema, maar er is wel een probleem waar collegabedrijven als Kaspersky eerder ook tegenaan liepen: het is bij de iPhone niet toegestaan om applicaties op de achtergrond te laten draaien. Realtime bescherming zal daardoor moeilijk worden.

“It’s something we’re working on,” zei Smith in het interview. “We can’t add a layer of protection on to the iPhone today, so that’s a lot of the conversation that we’re having with Apple.” AVG gaat volgend jaar ook antivirussoftware voor de Mac uitbrengen. Tegenwoordig zegt iedereen maar dat de Mac niet bedreigd wordt door malware, maar AVG denkt daar anders over. “We’re worried about it,” zegt CEO Smith. Dit jaar komt er een gratis LinkScanner voor Safari beschikbaar. Op de roadmap voor volgend jaar staat een Mac-beveiligingspakket dat beschermd tegen virussen en spyware. Over een firewall wordt nog nagedacht. Ook denkt AVG na over beveiligingssoftware voor spelconsoles.

Smith zal de nieuwe virusscanners niet meer meemaken: hij staat op het punt te vertrekken. AVG werd in 1991 opgericht door twee Tsjechische ondernemers en is nu eigendom van drie investeringsfirma’s. Er werken 350 mensen en het bedrijf heeft 80 miljoen klanten wereldwijd, onder andere dankzij de gratis antivirussoftware AVG Free. Het hoofdkantoor van AVG zit in Amsterdam.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2009, 10:47
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, malware, security

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.