iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Linkverkorter voor de iPhone: nieuwe dienst appsto.re

Er is een nieuwe linkverkorter voor applicaties uit de App Store: appsto.re. Maar is er nog wel behoefte aan zo'n linkverkorter als Apple zelf ook een korte link aanbiedt?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appstoreEr zijn al heel wat diensten waarmee je kortere linkjes kunt maken: tinyurl.com was één van de eerste, maar nieuwkomers als is.gd en bit.ly zijn tegenwoordig veel populairder omdat de domeinnamen weer net iets korter zijn. Vooral op Twitter, waar je niet meer dan 140 tekens mag gebruiken om je boodschap over te brengen, zijn de linkverkorters erg populair. De nieuwe linkverkorter appsto.re heeft zich helemaal gespecialiseerd in iTunes-applicaties.

Als je naar een iPhone-applicatie in iTunes wilt linken, dan heb je te maken met een erg lange url, bijvoorbeeld http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=311657409&mt=8 voor de applicatie Camera Zoom. Bij de nieuwe dienst is het voldoende om http://appsto.re/camerazoom in te tikken. De dienst verdient geld met affiliatelinks, hoewel ze dat nergens vermelden. Heeft de wereld behoefte aan zo’n nieuwe linkverkorter? Eigenlijk niet, want Camera Zoom is ook gewoon via een korte link van Apple zelf te vinden: http://itunes.com/apps/camerazoom.

Volgens de bedenkers van appsto.re is de dienst ook bedoeld voor ontwikkelaars die de conversie tussen kliks en verkopen willen volgen. De site bevat al een lijst van de top 10 betaalde en gratis applicaties. Voor andere applicaties zul je zelf een link moeten aanmaken. De ontwikkelaar van de applicatie kan dat zelf ook doen, zodat hij/zij de link voortaan in Twitter en e-mailberichten kan gebruiken. De mensen achter appsto.re menen dat mensen sneller op een linkje klikken, als de naam van de applicatie erin is verwerkt.

Via: Techcrunch

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:26
Categorie Apps
Onderwerpen populaire apps, url

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.