Wall Street Journal interviewt leden van het Chronic Dev Team (jailbreak)

The Wall Street Journal besteedt in een artikel aandacht aan diverse mensen uit de jailbreak-scene. Aan het woord komen AriX, Chronic, Geohot en leden van het Chronic Dev Team.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone pirate purplera1nThe Wall Street Journal besteedt in een artikel aandacht aan diverse mensen uit de jailbreak-scene. Aan het woord komen AriX, Chronic, Geohot en leden van het Chronic Dev Team. Het artikel gaat voornamelijk over Ari, een 15-jarige hacker die iJailbreak heeft geschreven. Hij vertelt hoe hij geïnteresseerd raakte in het hacken in de iPhone en daarna samen met Chronic en anderen het Chronic Dev Team oprichtte. Later probeerden ze zich aan te sluiten bij het iPhone Dev Team, een groepje twintigers en dertigers. Zij waren echter bang om een te grote groep te laten ontstaan en waren bang dat informatie zou uitlekken over de exploits die ze hadden gevonden.

Concurrerende groepjes zouden op die manier eerder een hack vinden of het zou Apple tijd geven om een lek te dichten. Sinds maart praten de twee groepen niet meer met elkaar. Wel werkte het Chronic Dev Team samen met GeoHot om de purplera1n-jailbreak uit te brengen, ook al wilde het iPhone Dev Team liever wachten op firmware 3.1.

De leden van het iPhone Dev Team zijn niet geïnterviewd door The Wall Street Journal, maar ze geven op hun eigen blog wel wat meer opheldering over de jailbreak voor de iPhone 3GS. Omdat GeoHot’s purplera1n hetzelfde lek gebruikt heeft het iPhone Dev Team de oorspronkelijke plannen opzij gezet en nu alvast een update voor redsn0w beschikbaar gesteld. Daardoor is Apple nu wel in staat om snel in te grijpen, waardoor al bij firmware 3.1 het lek gedicht kan zijn. 3GS-gebruikers die nu al de benodige certificaten (iBSS en iBEC) hebben uitgelezen, kunnen straks ook gewoon een jailbreak uitvoeren. Wat ultrasn0w betreft is er maar weinig nieuws. Apple heeft 180 commando’s uit de huidige baseband weggehaald, waardoor een unlock lastiger wordt. Ze waarschuwen ook nog even, dat je firmware 3.1 niet meteen moet installeren, zodra deze beschikbaar komt omdat er een nieuwe baseband aanwezig is. Maar als het goed is, weet iedereen dat inmiddels wel.

Meer info: Wall Street Journal en iPhone Dev Team

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:59
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.