Alternatieve agenda-apps ongekend populair na iOS 7-update

De agenda-app van iOS 7 wordt niet goed ontvangen. Daardoor is extra interesse ontstaan voor alternatieve agenda-apps zoals Agenda 4, Week Calendar, Easy Calendar en meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

icoontjes agenda appsOntwikkelaars van agenda-apps voor de iPhone hebben een meevaller: sinds iOS 7 schieten de verkoopcijfers van alternatieve agenda-apps omhoog. Ontwikkelaar Tom van Zummeren van Easy Calendar zag na het verschijnen van iOS 7 een verdubbeling van het aantal verkopen. Vijf dagen na het verschijnen van iOS 7 staat de app nog steeds hoog in de ranglijsten, samen met andere agenda-apps zoals Week Agenda Ultimate en Week Calendar. De namen van die apps geven al aan waar gebruikers behoefte aan hebben: een duidelijk weekoverzicht!


De makkelijk herkenbare knopjes Lijst, Dag en Maand zijn trouwens ook verdwenen. Je kunt alleen nog wisselen tussen deze weergaves door linksboven of op specifieke items te tikken. In de nieuwe agenda-app hebben mensen moeite om de lijstweergave terug te vinden, die nu achter een vergrootglasicoon is verstopt. De keuze voor een vergrootglasicoontje is wat ongelukkig: mensen denken dat ze de zoekfunctie openen, maar in werkelijkheid krijgen ze een lijst te zien met de eerstvolgende afspraken. Het maandoverzicht is nu ook minder bruikbaar geworden. Voorheen tapte je op een datum en kreeg je onderin beeld de afspraken te zien. Dat is niet meer het geval (zie voorbeelden hieronder).

agenda ios 6 agenda ios 7

Apple heeft er bij de nieuwe agenda-app voor gekozen om de knoppen onderin het scherm weg te laten. Wil je vanuit de maandweergave naar de jaarweergave, dan tik je linksboven op het scherm op ‘2013’. Om van jaar- naar maandweergave te gaan tap je op een specifieke maand. Het is allemaal wel logisch, maar blijkbaar worden de gebruikers toch liever aan de hand genomen met duidelijke knoppen. Tom meldt over zijn eigen ervaringen:

Ik heb de app nog niet eens aangepast voor iOS 7! Ik ben de afgelopen weken natuurlijk wel al druk bezig geweest met de iOS 7-versie die ik hopelijk a.s. zondag eindelijk kan insturen!

Overigens zijn er nog wel meer klachten over de agenda-app. Zo wordt er op het iCulture-forum geklaagd dat mensen geen afspraken meer in de agenda kunnen zetten. En via e-mail kregen we een melding binnen van iemand die alle afspraken van vóór 23 augustus mist. Ook zijn er mensen die melden dat Markthisdate niet meer werkt in iOS 7 (bij ons werkt het nog wel) of die vinden dat de agenda onoverzichtelijk en te wit is.

Wie het in het enorme aanbod van agenda-apps de weg is kwijtgeraakt en nog een aanbeveling zoekt: zelf gebruik ik Agenda 4. Ben jij ook overgestapt naar een alternatieve agenda-app omdat de agenda van iOS 7 niet bevalt, dan zijn we natuurlijk benieuwd waar jouw keuze op is gevallen.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Zeven alternatieven voor de agenda-app in iOS 7

  • Agenda 4 laat je vegen door dagen en maanden en ziet er strak uit. De app heeft bovendien verschillende invoermethoden.
  • Calendars 5 (artikel op iPadclub) is een verzorgde, strak uitziende agenda-app van de gerenommeerd ontwikkelaar Readdle, die is gespecialiseerd in Google Calendar.
  • Easy Calendar van Tom van Zummeren is het digitale equivalent van een papieren weekagenda: lekker simpel.
  • Fantastical is een strakke applicatie met vloeiende invoermethode, zeker als je in het Engels werkt.
  • PlanBe heeft naast een agenda ook taken (vanaf iOS 6). Kan snel eenvoudige afspraken met begin- en eindtijd invoeren.
  • Sunrise Calendar is geoptimaliseerd voor Google Calendars en dus niet voor de iOS-agenda. Integreert met verjaardagen van Facebook.
  • Week Agenda Ultimate is een uitkomst als een agenda-app er zo traditioneel mogelijk moet uitzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 augustus 2014 om 18:32
Onderwerp
Categorie
Achtergrond
74 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.