Alle Apple Dev Center-diensten weer online, developers krijgen maand gratis

Apple heeft na een hack alle Dev Center-diensten weer bereikbaar gemaakt. De afgelopen drie weken waren veel diensten onbereikbaar en werd hard gewerkt aan verbetering van de beveiliging.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Developer iPhoneApple heeft in een e-mail aan ontwikkelaars laten weten dat alle diensten van het Dev Center weer bereikbaar zijn. De afgelopen drie weken waren diverse diensten onbereikbaar na een hack. Apple beloofde het Dev Center te voorzien van verbeterde beveiliging en opende een statuspagina waarmee je de voortgang kon volgen. Eerder deze week gaf Apple nog een tussentijdse update, waarbij ze beloofden dat de resterende diensten deze week nog online zouden komen. Dat is gelukt en inmiddels lijken alle problemen voorbij: op de statuspagina staan alle lampjes op groen. Als goedmakertje krijgen alle developers een maandlang verlenging van hun abonnement.

Apple gaf ontwikkelaars waarvan het developerabonnement tussentijds zou verlopen een gratis verlenging van het abonnement. Zodoende waren ze alsnog in de gelegenheid om informatie te raadplegen of instellingen te wijzigen. iTunes Connect, waarmee ontwikkelaars apps kunnen indienen en wijzigen, bleef de hele tijd bereikbaar. Het misverstand dat het langer duurde om apps te laten goedkeuren, bleek dan ook niet waar. Wel grepen phishing-criminelen de onduidelijkheid rondom de Dev Center-hack aan om mensen over te halen hun account te resetten – uiteraard via een kwaadaardige site.

devservices

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2013, 14:14
Categorie Apps
Onderwerpen apple, dev center, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.