Airbus gaat speciale iPad-apps voor piloten uitbrengen

Vliegtuigbouwer Airbus gaat binnenkort iPad-apps speciaal voor piloten uitbrengen. Hiermee kunnen piloten in de cockpit handleidingen raadplegen en zware berekeningen maken.

iPad AirbusDe afgelopen jaren zijn er aardig wat piloten de iPad gaan gebruiken. Een aantal nieuwe apps van Airbus gaat ervoor zorgen dat ze er later dit jaar ook wat aan hebben. De FlySmart-apps van Airbus gaan het mogelijk maken om verschillende handleidingen te bekijken en om zware berekeningen te maken die belangrijk zijn in een vliegtuig. De apps zullen in de App Store worden uitgebracht, maar je moet een Airbus-klant zijn om ze daadwerkelijk te gebruiken. Airbus is een prominente vliegtuigbouwer, wat betekent dat de apps van het bedrijf waarschijnlijk grootschalig gebruikt zullen worden.

Door handleidingen op de iPad aan te bieden, hoeven piloten niet langer dikke boeken mee te nemen. De apps moeten het computerprogramma Electronic Flight Bag (EFB) ook vervangen, waarmee piloten op bijvoorbeeld een laptop of desktopcomputer handleidingen konden lezen en berekeningen konden maken.

Volgens Didier Lux van Airbus zullen de apps ervoor zorgen dat vliegmaatschappijen besparen op kosten, gewicht en tijd. De iPad is een handzaam apparaat, waardoor je de handleidingen er altijd makkelijk bij kunt pakken. Om piloten te laten wennen aan de apps zal Airbus de iPad ook deel maken van testvluchten en hun trainingsprogramma’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2012, 18:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen activity, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.