Adobe brengt Flash op iPhone dichterbij

Adobe heeft een beta van Flash Player uitgebracht, die zowel H.264 als AAC ondersteunt. Daarmee komt Flash op de iPhone een behoorlijke stap dichterbij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Op de website van Adobe Labs staat een nieuwe beta van de Flash Player klaar om uit te proberen. Meest opmerkelijke vernieuwing: ondersteuning van de videocodec H.264 en de audiocodec AAC. Beide mediaformaten bieden hoge kwaliteit en nemen weinig bandbreedte in beslag. Belangrijker is echter dat het toevallig ook twee formaten zijn die Apple voor de iPhone heeft geselecteerd.


Geen wonder dat de eerste geruchten al klinken, dat hiermee Flash op de iPhone binnen bereik komt. En dat is niet alleen goed nieuws voor gebruikers, maar ook voor ontwikkelaars, die hun applicaties van een mooie interface en interactiemogelijkheden kunnen voorzien.

Tegelijk ben je met Flash-ondersteuning niet meer afhankelijk van de speciale YouTube-applicatie, maar kun je YouTube-filmpjes ook in Safari bekijken. Je zit dan niet meer vast aan de kleine filmselectie die Apple heeft gemaakt. Apple en Adobe hebben zelf nog geen aankondigingen gedaan.

Downloaden van de Flash Player 9 Beta 2 kan op de website van Adobe Labs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:25
Categorie Apple
Onderwerpen adobe, flash, h.264, muziek
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.