Aandelen Apple krabbelen weer op

Aandeelhouders van Apple kunnen weer rustig slapen: het aandeel krabbelt na twee weken eindelijk weer omhoog. Dat komt door positieve verkoopschattingen van analisten en nieuws over Europese operators.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

NasdaqHet nieuws dat Apple overeenkomsten met Europese mobiele operators heeft gesloten, gaf eindelijk het aandeel Apple weer een duw omhoog. De afgelopen twee weken was het kwakkelen op de beurs, maar nu kon in nog geen dag een stijging van meer ongeveer 3% worden genoteerd. Om 20:00 uur vanavond stond het aandeel op $131,25 dus zo’n $3,68 hoger dan gisteren. Sinds afgelopen maandag steeg het aandeel zelfs 8% door optimistische schattingen over het aantal verkochte iPhones.

Volgens Shaw Wu van American Technology Research kan Apple dit kwartaal 770.000 iPhones verkopen. Een dag eerder schatte UBS-analist Ben Reitzes nog dat Apple 800.000 stuks kan omzetten en hij zei ook dat Apple verscheidene nieuwe functies en nieuwe modellen gaat toevoegen om de verkoop een extra boost te geven. Beide analisten raden aan om Apple-aandelen te kopen en denken dat de koers op termijn eindigt op $175 en $185. Eigenlijk is de iPhone lang niet het belangrijkste product van Apple op dit moment: dit kwartaal zal Apple bijna 2 miljoen Mac’s verkopen.

Steve Jobs profiteert mee van de koersstijgingen: hij oefende vorige week een optieplan uit 1997 uit en kocht daarmee 120.000 aandelen voor $5,75 per stuk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:46
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, beurs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.