‘Accountproblemen Wie is de Mol iPhone-app verholpen’

AVRO Wie is de Mol voor iPhone heeft afgerekend met het probleem dat je de e-mailadressen en namen van andere gebruikers ziet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WIDM Wie is de Mol AVRO iPhoneDe accountproblemen met de officiële AVRO Wie is de Mol iPhone-app moeten verholpen zijn. Dat laat een woordvoerder weten aan iPhoneclub.nl. Gisteravond tijdens en na de eerste aflevering van Wie is de Mol 2014, liet de iPhone-app aan sommige gebruikers spontaan verkeerde namen en e-mailadressen zien. Mensen die het euvel hadden, konden ook de poules van andere gebruikers zien. Vanwege de privacygevoelige problemen gaven wij het advies om de app tijdelijk niet te downloaden of te gebruiken.

Aan de basis van het probleem lag een ‘menselijke fout die is gemaakt tijdens het massaal downloaden’, aldus de woordvoerder.

“Tijdens de uitzending was bij enkele gebruikers het mailadres van andere gebruikers een paar seconden in beeld. We zijn direct aan de slag gegaan met het probleem en als het goed is, is het nu verholpen. Het probleem kwam alleen voor in de iOS-app, niet op Android. Het was een menselijke fout die is gemaakt tijdens het massaal downloaden van de app. We betreuren de gang van zaken.”

Wie is de Mol winnaar aanwijzenDat het probleem alleen op iOS voorkwam, spreken Android-screenshots die we hebben ontvangen tegen.

Dat de applicatie massaal gedownload is, valt echter moeilijk tegen te spreken. AVRO Wie is de Mol prijkt vanaf de uitzending gisteravond om 20.30 uur op plek één in de lijst meest gedownloade gratis apps in de App Store. De applicatie is volgens de AVRO 75.000 keer gedownload op iOS. Opmerkelijk is dat de tweede plek in de App Store wordt ingenomen door de onofficiële app Wie is de Mol 2014 (link).

Dat de score van AVRO Wie is de Mol op iPhone laag uitkomt op 1,5 ster gemiddeld in de App Store, ligt niet alleen aan de accountproblemen. Veel gebruikers hadden ook de indruk dat de app niet werkte omdat je de vragen over de eerste aflevering niet kan invullen. Het blijkt dat de vragen vóór de volgende aflevering moeten worden beantwoord. Momenteel beantwoord je in de app dan ook de vragen in aanloop naar aflevering 2.

Downloaden: AVRO Wie is de Mol (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:24
Categorie Uncategorized
Onderwerpen AVRO, avro wie is de mol

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.