CES 2014 organiseert speurtocht met Apple iBeacon-technologie

Op de CES in Las Vegas is dit jaar een speurtocht met iBeacons te beleven, met Apple's iBeacon-technologie.

ces-televisiesOp de jaarlijkse consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas is dit jaar iets bijzonders te doen: een speurtocht. De organisatoren van de beurs hopen dat mensen op die manier meer hallen en stands bezoeken. Er zal gebruik worden gemaakt van iBeacon-technologie van Apple. Voor elke iBeacon die je bezoekt, verdien je een badge. Mensen met een iOS- of Android-telefoon kunnen meedoen en er tablets en sportarmbanden mee winnen.

De eerste drie spelers die alle badges hebben verzameld winnen een prijs. Onder de resterende spelers worden ook nog enkele troostprijzen verloot. Je hebt de officiële CES 2014-app nodig om de speurtocht te kunnen uitvoeren. De CES vindt plaats van 7 tot 10 januari, traditiegetrouw in Las Vegas.

ibeacon-apple-storeApple introduceerde iBeacons tijdens de Worldwide Developer Conference in de zomer van 2013. Het zijn zenders die weinig energie verbruiken en die gebruikt kunnen worden om je locatie binnenshuis te bepalen. Apple gebruikt het zelf al in de Apple Stores in de VS: als je in de buurt van tafels met een bepaald product komt, krijg je een pop-up met extra informatie te zien. Je moet hier wel vooraf toestemming voor geven. iBeacons worden ook gebruikt om toegang te geven tot tijdschriften als je in een café zit en om mensen naar hun zitplaatsen te wijzen in een honkbalstadion.

Zie ook ons dossier iBeacons.

Openingsfoto: betsyweber

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2014, 12:00
Categorie Achtergrond
Onderwerp ibeacons

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.