Bug laat je iedereen bellen vanaf iOS 7 zonder codeslot

Een kwetsbaarheid in iOS 7 maakt het mogelijk om ieder telefoonnummer te bellen vanaf een vergrendelde iPhone.

iOS 7 codeslotEen nieuwe bug in het toegangsscherm van iOS 7 maakt het mogelijk om naar ieder telefoonnummer te bellen zonder de iPhone te ontgrendelen. Normaal gesproken kun je zonder code alleen noodnummers bellen. Dit is alweer de tweede keer dat er een manier wordt ontdekt om het codeslot van de iPhone te omzeilen en iets te doen: gisteren lazen we ook al dat je de camerarol via een truc kunt bereiken.

Het uitvoeren van de nieuwe truc is vrij eenvoudig. Je voert het telefoonnummer dat je wil bellen in via de pagina voor noodnummers. Door snel achter elkaar op de groene belknop te blijven drukken crasht iOS, maar op de achtergrond wordt het ingevoerde telefoonnummer gewoon gebeld.

We vermoeden dat Apple dit pas ontdekte probleem in een toekomstige update zal oplossen. Dat beloofden ze eerder immers ook te doen met de camerarol-glitch. Bij die truc kon je het probleem echter voorkomen door het Bedieningspaneel op het toegangsscherm uit te schakelen. De beltruc zal een kwetsbaarheid op je iPhone blijven totdat Apple het oplost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2013, 9:21
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ios 7, lockscreen, startscherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.