Handelsmerk iSlate al in 2006 ingediend door mogelijke dekmantel van Apple

De vermoedens dat de Apple tablet de naam iSlate krijgt, nemen vastere vormen aan. Apple zou niet alleen de domeinnamen iSlate.com en iSlate.co.uk hebben geregistreerd, maar heeft ook connecties met Slate Computing, dat de handelsmerken iSlate en Magic Slate wil registreren.

tabletZou Apple werkelijk een product uitbrengen met de naam iSlate? Woordgrapjes over de iSlave die het apparaat in China heeft geassembleerd liggen voor de hand. Toch denkt MacRumors nieuwe geruchten te hebben, waaruit blijkt dat Apple daadwerkelijk in bezit is van de domeinnamen islate.co.uk en islate.jp, maar ook dat er een aanvraag voor een handelsmerk loopt waarin het begrip iSlate nadrukkelijk met computers in verband wordt gebracht.

Om de registratie te verhullen heeft Apple een bedrijf in geschakeld, dat toevallig in hetzelfde gebouw gevestigd is als Ocean Telecom Services, de dekmantel waarmee Apple de iPhone als handelsmerk registreerde. Toch is er iets vreemds aan de naam: als Apple een Gestapo-achtige aanpak heeft om geheimen binnen de deur te houden, waarom zouden ze dan al in oktober de naam zonder blikken of blozen vertellen aan een medewerker van de New York Times, die in het openbaar over een Apple Slate sprak?

Bill Keller van de New York Times zei destijds:

I’m hoping we can get the newsroom more actively involved in the challenge of delivering our best journalism in the form of Times Reader, iPhone apps, WAP, or the impending Apple slate, or whatever comes after that.

Gisteren was er al het gerucht, dat MarkMonitor het domein islate.com namens Apple heeft geregistreerd. MarkMonitor doet dit in opdracht van diverse bedrijven en beheert niet alleen domeinnamen, maar ook merkrechten. De nieuw opgedoken aanvraag voor het handelsmerk iSlate is al in 2006 ingediend door een bedrijf met de naam Slate Computing, gevestigd in Delaware. In de aanvraag staat een zeker Regina Porter genoemd. Even zoeken op LinkedIn brengt boven water dat een zekere Regina Porter werkzaam is als Senior Trademark Specialist bij Apple. Het zou echter om een andere persoon met dezelfde naam kunnen gaan.

islate-registratie

Slate Computing heeft ook een handelsmerk aangevraagd voor Magic Slate, waarbij eveneens de link met computers wordt gemaakt. De Magic Slate zou een multi-touch accessoire voor computers kunnen zijn, vergelijkbaar met de iGesture Pad van Fingerworks (inmiddels onderdeel van Apple). En Steve Jobs? Die is “extremely happy” met de tablet, die trouwens een verrassende gebruikersinterface gaat krijgen, aldus de New York Times.

Op internet is inmiddels ook een Nederlandse foto/mockup verschenen van een apparaat dat de Apple Tablet/iSlate zou moeten voorstellen. Tipgever Peter Braakhuis, die ons een linkje naar de foto stuurde, schrijft erbij dat het vast gephotoshopt is. Maar misschien weet Peter zelf meer: zijn naam is als e-mailgeadresseerde op de foto te zien en hij blijkt zelf student industrieel design aan de universiteit van Twente te zijn. Is dat even toeval!

Ik ben benieuwd wat jullie van de naam iSlate vinden en hoe geloofwaardig jullie het vinden dat Apple de naam al zo vroegtijdig laat uitlekken. Is het bewust gedaan, om te kijken hoe de gebruikers en de media reageren? Of is het weer de zoveelste truc van Apple om het publiek om de tuin te leiden? Een trademark-specialist van Apple met maar één LinkedIn-connectie? Als je naam ook in contracten van Apple-dekmantelbedrijven wordt gebruikt en je toch niets net LinkedIn doet, neem je niet eens de moeite om een profiel aan te maken, lijkt mij.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2009, 14:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, geruchten, islate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.