Apple al sinds 2006 bezig met merk- en domeinnaam iSlate

Apple blijkt al sinds 2006 bezig om domeinnamen en merknamen met de term iSlate te registreren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dekmantels en registratiebureau's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tabletApple zou volgens nieuwe geruchten al in bezit te zijn van de domeinnamen islate.co.uk en islate.jp. Er loopt ook een aanvraag voor het handelsmerk iSlate, waarbij nadrukkelijk het verband met computers wordt gelegd. Om de registratie onopgemerkt te houden, maakt Apple daarbij gebruik van een dekmantelbedrijf, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd als Ocean Telecom Services. Dit bedrijf registreerde in opdracht van Apple ooit de merknaam ‘iPhone’.

Om de registratie te verhullen heeft Apple een bedrijf in geschakeld, dat toevallig in hetzelfde gebouw gevestigd is als Ocean Telecom Services, de dekmantel waarmee Apple de iPhone als handelsmerk registreerde. In oktober sprak topman Bill Keller van de New York Times al over een “Apple Slate”:

I’m hoping we can get the newsroom more actively involved in the challenge of delivering our best journalism in the form of Times Reader, iPhone apps, WAP, or the impending Apple slate, or whatever comes after that.

Een ander bedrijf, MarkMonitor, blijkt de domeinnaam islate.com namens Apple te hebben geregistreerd. MarkMonitor doet dit in opdracht van diverse bedrijven en beheert niet alleen domeinnamen, maar ook merkrechten. De nieuw opgedoken aanvraag voor het handelsmerk iSlate is al in 2006 ingediend door een bedrijf met de naam Slate Computing, gevestigd in Delaware. In de aanvraag staan handtekeningen van een zekere Regina Porter. Bij Apple blijkt volgens gegevens op LinkedIn ook een Regina Porter te werken, die werkzaam is als Senior Trademark Specialist bij Apple.

islate-registratie

Slate Computing heeft ook een handelsmerk aangevraagd voor Magic Slate, waarbij eveneens de link met computers wordt gelegd. Bij de Magic Slate zou het kunnen gaan om een accessoire voor de tablet, vergelijkbaar met de iGesture Pad van Fingerworks (inmiddels onderdeel van Apple).

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2010, 2:18
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.