‘3G iPhone rond augustus in Europa te koop’

Volgens de New York Times komt de 3G iPhone in augustus beschikbaar in Europa, misschien zelfs nog iets eerder. Dat wordt dus thuisblijven tijdens de vakantie!

iPhone EuropaApple is van plan om de komende 3G iPhone vanaf rond augustus in meerdere Europese landen op de markt brengen, zo schrijft de New York Times. De krant citeert een “persoon die de situatie van nabij kent”, die beweert dat een lancering in augustus of vlak daarvoor is gepland zodat het precies in het Europese vakantieseizoen valt.

Een Apple-woordvoerder wilde wel de inmiddels officieel aangekondigde overeenkomsten met Vodafone en TIM in Italië bevestigen, maar kon niet zeggen of Vodafone de exclusieve rechten in andere landen krijgt. Het kan dus zijn, dat net als in Italië ook in andere landen meerdere operators de iPhone zullen aanbieden.

Een analist van RBC liet gisteren na gesprekken met Apple al doorschemeren dat er wel eens een einde zou kunnen komen aan de exclusieve deals van Apple. Hij suggereert dat Apple de exclusiviteit in bepaalde regio’s zal beperken en er misschien zelfs geheel mee zal stoppen. Landen zoals Australië zijn daarbij een belanrgrijke kandidaat, maar Abramsky denkt dat de strategie ook op de VS kan worden toegepast. De vijfjarige overeenkomst met AT&T is dan van de baan.

Unlocked iPhones zijn een andere mogelijkheid; die zullen waarschijnlijk worden verkocht voor dezelfde prijs als de huidige modellen, denkt Abramsky. Er zullen dan twee tot driemaal meer iPhones verkocht kunnen worden dan nu het geval is. De analist verwacht daarom dat Apple het doel van 10 miljoen iPhones makkelijk kan halen en eerder op 14 miljoen mag rekenen. Zelfs als Apple maar $400 voor een unlocked iPhone vraagt, hoeven Apple’s marges niet sterk te worden aangetast. Hij verwacht een marge van 35 procent, terwijl dat vorig kwartaal nog 32,9 procent was.

Via: New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2008, 19:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, europa, new york times, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.