Italië krijgt twee iPhone-operators: Telecom Italia en Vodafone

Telecom Italia heeft een persbericht uitgebracht waarin ze aankondigen dat deze mobiele operator later dit jaar de iPhone in Italië gaat verkopen. Daarmee komt er een einde aan exclusieve contracten, want Vodafone kondigde eerder vandaag al aan dat ze de iPhone eveneens in Italië zullen aanbieden.

iPhone ItaliaTelecomoperators Vodafone en Telecom Italia gaan allebei de iPhone in Italië verkopen. Daarmee komt er officieel een einde aan de exclusieve contracten die Apple tot nu toe met mobiele operators afsloot. “Telecom Italia kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst met Apple heeft gesloten om de iPhone later dit jaar in Italië aan te bieden”, is het enige dat de Italiaanse operator in een persbericht te melden heeft.

Eerder vandaag berichtten we ook al dat Vodafone in een persbijeenkomst heeft bekendgemaakt dat ze de 3G iPhone in tien landen wereldwijd gaan verkopen. Mark James, een analist bij Collins Stewart, is van mening dat de iPhone-deals overhyped zijn. “Als het product via meerdere mobiele operators wordt aangeboden zijn de belangrijkste winnaars waarschijnlijk de verkoper, de distributeurs en de consumenten.”

De bekendmaking in Italië is bijzonder, omdat in dit land bijna niemand een mobiel telefoonabonnement heeft. Italianen kiezen liever voor prepaid-bundels. Volgens Vodafone heeft 91% van de huidige Italiaanse klanten geen abonnement. Al in firmware-versie 1.1.2 was al een bestand met de naam TIM_Italy.plist terug te vinden, die ook in latere versie nog aanwezig was. Hoe dan ook, de deal van Apple met TIM en Vodafone is een begin van een ontwikkeling waarbij meerdere operators per land de iPhone gaan aanbieden.

Meer info: Persbericht Telecom Italia

Dankjewel Truckdiver, voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2008, 19:15
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.