WWDC model door Martin Hajek

Laat je eigen 3D-model voor WWDC printen

Over een paar weken barst de WWDC los. Ben je helemaal in de stemming en vind je het leuk om met de uitnodiging te gaan knutselen, dan heeft Martin Hajek iets voor je: een 3D-model om zelf te printen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Update 18:00 uur: Het 3D-model is offline gehaald bij Shapeways en ook Martin HAjek heeft de pagina weggehaald van zijn website. Wellicht vond Apple het idee niet zo leuk? Door in Google naar ‘shapeways wwdc 2018 hajek’ te zoeken Kun je nog wat pagina’s erover in de Google-cache vinden (voor zolang het duurt).

Afgelopen maart verstuurde Apple de uitnodigingen voor WWDC 2018. Je kon al onze WWDC 2018-wallpapers installeren, maar je kunt nog meer doen met de artwork van de uitnodiging. Ontwerper Martin Hajek heeft een model voor de 3D-printer gemaakt, bestaande uit de witte figuurtjes. De kit kost 75 dollar en is hier te koop. Of download de bijbehorende graphics via deze link.

WWDC model door Martin Hajek

Het logo van de WWDC is dit jaar een witte collectie objecten tegen een witte achtergrond. Als je de kit van Hajek koopt krijg je een collectie in A4-formaat, waarbij je de achtergrond zelf moet uitprinten aan de hand van het patroon dat de ontwerper beschikbaar stelt. Het is dus geen digitaal model, maar iets wat je echt in handen kunt houden. Onderstaande video geeft een indruk:

Martin Hajek is vooral bekend van de renders van toekomstige iPhones, gebaseerd op geruchten.

De echte WWDC 2018 start op 4 juni met een keynote door Tim Cook en andere kopstukken van Apple. Hoogtepunt zullen zoals elk jaar de nieuwe functies van iOS zijn, waarna ontwikkelaars er meteen mee aan de slag kunnen. Ook krijgen we hopelijk een nieuwe 4-inch iPhone te zien en als het een beetje meezit ook iPad Pro’s met Face ID. Wat meer zekerheid hebben we over de nieuwe versies van watchOS, tvOS en macOS, want die onthult Apple ook traditiegetrouw op het event.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 12 mei: 3D-model offline gehaald

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2018, 18:06
Categorie Achtergrond
Onderwerp wwdc

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.