imac-retina-scherm

‘21,5 inch iMac met 4K Retina-scherm komt in oktober’

Apple gaat in oktober een nieuwe 21,5 inch iMac met 4K Retina-scherm aankondigen, aldus bronnen. Ook de 27 inch 5K Retina iMac krijgt een update.

Stel de aankoop van je nieuwe iMac nog maar even uit. De kans is namelijk groot dat Apple in oktober een gloednieuwe 21,5 inch iMac met 4K Retina-scherm gaat uitbrengen. Nu ben je nog aangewezen op een 27 inch 5K Retina-scherm waar je minimaal €2.329 voor moet betalen. De kleinere iMac zal een 4K Retina-scherm krijgen en wordt op een persbijeenkomst in oktober onthuld, zo blijkt uit nieuwe geruchten.

imac-retina-scherm

iMac met 4K Retina-scherm

De nieuwe iMac met Retina-scherm krijgt naar verluidt een resolutie van 4.096 x 2.304 pixels en wordt vanaf november verstuurd naar de eerste kopers. Configuratiebestanden in betaversies van OS X 10.11 El Capitan wezen er al op, dat er een dergelijke iMac in de pijplijn zit.

Het 27 inch-model werd vorig jaar aangekondigd en heeft hetzelfde uiterlijk als het model zonder Retina-scherm, maar is wel 200 euro duurder. Bij de 21,5 inch iMac zou Apple dezelfde aanpak kunnen volgen: hetzelfde uiterlijk, maar met een toeslag voor het nieuwere scherm. Was je nog van plan om de 27 inch iMac te kopen, dan kun je ook beter nog even wachten, want ook daarvan wordt een nieuw model verwacht, met nieuwere processoren en een fraaier beeld, dankzij het gebruik van een speciaal fosforgebaseerd materiaal (KSF) in de leds.

Aankondiging in oktober, niet in september

Tijdens het Apple-evenement op 9 september zullen we waarschijnlijk niets van deze nieuwe iMacs horen. Het programma is al volgepakt, met onderwerpen als nieuwe iPhones, iOS 9, Apple TV, iPad Pro en diverse andere kleine aankondigingen, zoals nieuwe Apple Watch-horlogebandjes, die Apple nog kan noemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2015, 21:57
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen 4k, imac, retinascherm

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn twee versies: 21,5-inch en 27-inch. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e of 8e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.