iPhone 7 Plus prijzen

Refurbished iPhone 7 Plus kopen: zo kun je flink besparen

Zoek je een refurbished iPhone 7 Plus maar weet je niet welke aanbieders betrouwbaar zijn? In dit artikel lees je over prijzen en aanbiedingen voor een refurbished iPhone 7 Plus. Zo heb je zekerheid dat het toestel goed is nagekeken.

iPhone 7 Plus review Refurbished

iPhone 7 Plus refurbished kopen: een slimme keuze

Een refurbished iPhone 7 Plus is een toestel dat op allerlei punten grondig is nagekeken. De prijs ligt veel lager dan de nieuwprijs, terwijl je meer zekerheden over de kwaliteit van bijvoorbeeld de batterij. Je krijgt bovendien garantie en kunt je aankoop binnen de zichttermijn terugsturen, dus je loopt veel minder risico dan wanneer je een tweedehands toestel via Marktplaats koopt. Steeds meer mensen kiezen voor een refurbished iPhone, omdat het niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een refurbished iPhone 7 Plus is helemaal nagekeken en indien nodig zijn er onderdelen vervangen.

Refurbished iPhone 7 Plus vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone 7 Plus was het populairste toestel van 2017. Heel wat mensen hebben de iPhone 7 Plus gekocht en dat betekent dat er veel aanbod is van gebruikte exemplaren. Je krijgt een toestel dat nog een behoorlijke tijd mee kan, maar waar je veel minder voor betaalt dan de oorspronkelijke adviesprijs van Apple.

Maar hoe vind je een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone 7 Plus? Daarbij is het goed om te werkwijze van de aanbieder en of deze meedoet aan het Keurmerk Refurbished. Verder is het belangrijk om te letten op de staat waarin de iPhone verkeert. Voor een refurbished iPhone 7 Plus die er als nieuw uit ziet betaal je meer dan voor een toestel met wat krasjes.

Hieronder vind je in onze prijsvergelijker betrouwbare partners voor een refurbished iPhone 7 Plus:


Er zijn heel veel aanbieders van refurbished producten. Je kunt onder andere terecht bij:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPhone 7 Plus kopen: waarop letten?

Er is soms nog wel wat onduidelijkheid over refurbished iPhones. Dat komt omdat het aantal aanbieders explosief is gegroeid, waardoor je niet altijd zekerheid hebt over de kwaliteit. Kies daarom voor een aanbieder met een goede reputatie, waar je garantie krijgt en waar de toestellen goed worden nagekeken.

Let bij het kiezen van een aanbieder op de volgende punten:

Hoe wordt een iPhone 7 Plus refurbished gemaakt?

De meeste refurbished iPhone aanbieders kopen een partij iPhones in, die ze nakijken en vervolgens weer doorverkopen. Soms zijn het grote partijen, bijvoorbeeld toestellen die in een zakelijke omgeving zijn gebruikt. Ook zijn de toestellen soms afkomstig van retouren van fabrikanten en winkeliers. Deze toestellen kunnen niet meer als nieuw worden verkocht, maar zijn ook nog lang niet versleten.

De iPhone 7 Plus wordt gewist en volledig schoongemaakt. De nieuwste iOS-versie komt erop te staan en de behuizing wordt gecontroleerd op krassen en andere schade. Ook het scherm, de knoppen en de accu worden gecontroleerd. Waar nodig worden onderdelen vervangen. Er zijn ook aanbieders die alleen de direct zichtbare schade repareren. In dat geval kan de batterij versleten zijn, dus let daar goed op. Wat ons betreft is een batterij in goede conditie belangrijker dan een behuizing zonder krasjes. Je kunt immers altijd nog een hoesje plaatsen.

Conditie van refurbished iPhone 7 Plus

Elke refurbished iPhone is nagekeken en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De conditie wordt vaak uitgedrukt in een grade. Grade A ziet er als nieuw uit, terwijl grade B zichtbare krassen op de behuizing kan hebben. Bij een grade C iPhone is er sprake van zware gebruikssporen. Zo’n beschadigde iPhone 7 Plus kan als refurbished toestel nog prima verkocht worden als het toestel zelf nog goed functioneert. Sommige mensen kopen een refurbished iPhone 7 Plus voor kinderen, zodat je je niet te druk hoeft te maken als er wat krasjes op komen. Anderen hebben een opgeknapte iPhone 7 Plus nodig om iets te testen, bijvoorbeeld als je softwareontwikkelaar bent. Het toestel hoeft er dan niet zo mooi uit te zien. Let wel ook op welke refurbished iPhone garantie je nog krijgt (zie ook verder).

iPhone 7 review: iPhone 7 Plus op een tafel met oordopjes

Beschikbaarheid refurbished iPhone 7 Plus

Van sommige toestellen zijn erg veel exemplaren verkrijgbaar, ook als refurbished variant. In het geval van de iPhone 7 Plus is het zo dat heel veel mensen dit toestel in de begindagen hebben gekocht, omdat het zo vernieuwend was. Dit zorgt ervoor dat er vrij veel aanbod is van refurbished iPhone 7 Plus modellen. Ook zul je merken dat van sommige opslagcapaciteiten meer aanbod is. We raden af om modellen met zoveel mogelijk opslagruimte te kiezen, want die zijn relatief goedkoop. Vroeger betaalde je 100 tot 200 euro meer voor een model met meer opslag, maar bij refurbished iPhones is dat prijsverschil opeens geslonken tot een paar tientjes.

Prijs refurbished iPhone 7 Plus

Wat kost een refurbished iPhone 7 Plus eigenlijk? De prijzen van refurbished iPhones verschillen per aanbieder, maar ze liggen altijd lager dan bij nieuwe iPhones. Er is eigenlijk maar één reden waarom je voor een gereviseerd toestel kiest: omdat de prijs een stuk lager ligt dan bij een nieuw exemplaar. Omdat het bij een refurbished iPhone 7 Plus om unieke exemplaren gaat, in wisselende conditie, loont het de moeite om goed te zoeken en een refurbished iPhone vergelijker te gebruiken. De meeste aanbieders beschikken over een wisselend aanbod en stemmen de prijzen af op het aanbod. Let bij het kiezen op model, opslagruimte, conditie en kleur. Je vindt dan precies een toestel die past bij jouw smaak en budget.

Levering en retourbeleid

Je koopt de refurbished iPhone 7 Plus op afstand, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen de zichttermijn terug te sturen. De termijn hiervan varieert per aanbieder: soms heb je 14 dagen, maar het komt ook wel voor dat je 30 dagen de tijd hebt om je aankoop te proberen. Je kunt dan je aankoop terugsturen, zonder opgaaf van reden. Bevalt de gereviseerde iPhone 7 Plus niet, dan weet je in ieder geval dat je er niet lange tijd aan vast zit.

Check ook even hoe de iPhone wordt geleverd: vaak krijg je er een kabel, adapter en simkaarttool bij, maar niet de originele verpakking en oordopjes. Bij een recente refurbished iPhone 7 Plus kun je geluk hebben en krijg je er niet alleen de originele verpakking bij, maar zit er ook nog originele Apple-garantie op.

Refurbished iPhone 7 Plus garantie

De garantie op refurbished iPhones kan aanzienlijk verschillen: soms krijg je 6 maanden garantie, soms zelfs 12 of 24 maanden. Wil je meer zekerheid, dan kun je soms de garantie tegen een kleine vergoeding verlengen. Bij een Certified Pre-Owned toestel krijg je een jaar garantie. Let erop dat de iPhone-garantie tijdens het tweede jaar alleen geldt voor de winkel waar je het toestel gekocht hebt, dus niet bij Apple zelf. Mocht je tijdens deze periode tegen problemen aanlopen, dan zul je eerst bij de webwinkel moeten aankloppen. Kies daarom een winkel met goede klantenservice en een eigen reparatiedesk. Veel refurbished aanbieders werken samen met Card Services Utrecht, een erkende Apple serviceprovider.

Bekijk ook

Zo zit het met garantie op refurbished iPhones

In dit artikel lees je hoe het zit met garantie op refurbished iPhones. Krijg je net zoveel garantie op als een nieuw exemplaar? Hier lees je waarop je moet letten.

Refurbished iPhone 7 Plus kopen met abonnement

Aanvankelijk kon je alleen gereviseerde iPhones los kopen, maar tegenwoordig kun je ze ook met een abonnement aanschaffen. Hierdoor heb je meer keuze en door de lagere prijs van het toestel kan het een slimme manier zijn om de BKR-registratie te omzeilen.

Je kunt refurbished iPhones met abonnement onder andere vinden bij:

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2021