WynCASE: iPhone-gamepad gebruikt slimme verbindingstechniek

De WynCase is een iPhone-gamepad die op slimme wijze verbindt via het touchscreen van je iPhone.

WynCase 1iPhone-gamecontrollers zijn er vandaag de dag genoeg. Bijna al deze gamepads maken verbinding met je iPhone via Bluetooth, waarna er via de draadloze verbinding aan ondersteunde spellen wordt doorgegeven welke knoppen er in worden gedrukt. De WynCASE pakt het anders aan: deze iPhone-case kun je als gamepad over je scherm bevestigen, waarna je toetsindrukken worden doorgegeven aan de randen van het scherm. Hierdoor verbruikt de case ook geen accu.

Een druk op een knop staat gelijk aan een aanraking op een bepaalde plek op één van de zijkanten van het iPhone-touchscreen. Hierdoor kan de WynCASE al worden gebruikt bij spelletjes die je met slechts één of twee aanrakingen kunt besturen, zoals Jetpack Joyride of Super Hexagon. De makers zeggen ook in gesprek te zijn met andere iOS-spelontwikkelaars, zodat zij ondersteuning voor de gamepad in hun spellen kunnen integreren. Hiervoor hoeven ze enkel acht virtuele knoppen aan beide zijden van het scherm te plaatsen waarmee een spel wordt bestuurd.

Omdat de WynCASE van binnen bestaat uit slechts een paar dunne geleiders van het scherm naar de knoppen, is de case vrij compact. Je kunt het hulpmiddel ook andersom op je iPhone bevestigen, zodat je hem kunt gebruiken als beschermhoes. Zit de case op de voorkant van je iPhone, dan zijn de camera en luidspreker nog steeds te gebruiken voor bijvoorbeeld telefoontjes en Facetime-gesprekken.

WynCase 2

Het systeem achter de WynCASE lijkt slim, maar bezitters van een andere iPhone-gamepad zullen er na aanschaf wellicht wel op achteruit gaan: de meeste controllers ondersteunen immers de iCade SDK, iets dat niet mogelijk is met dit nieuwe systeem. Het is nog niet duidelijk hoeveel games de WynCASE zullen ondersteunen.

Met een donatie van minstens 40 dollar (inclusief verzendkosten) op Kickstarter ben je van een WynCASE verzekerd, mits de makers binnen een maand 80.000 dollar inzamelen. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald zodra dit beoogde bedrag binnen is. De WynCase is beschikbaar voor de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 en iPod touch vierde en vijfde generatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 10:37
Categorie Games
Onderwerpen gamepad, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.