iOS game-update: Granny Smith, Super Hexagon, LAD en koopjes

Granny Smith is een explosief platformspelletje voor de iPhone en iPod touch waarin je als oma een appeldief achtervolgt, en LAD is een puzzelgame die silhouetten-stijl van Limbo klakkeloos overneemt.

GU WO Granny Smith header iPhoneSuper Hexagon is de nieuwste rage in het landschap van onafhankelijke gameontwikkelaars en tjongejonge… wat is het moeilijk! We dagen je uit een lastiger spel aan te dragen voor de iPhone en iPod touch. In die vergelijking is het puzzelspelletje LAD, dat met sfeervolle zwart-wit beelden werkt, kinderspel. En het tekenfilmachtige Granny Smith ook geen kunst aan. Gelukkig hoeft niet elk spel schier onmogelijk te zijn en kan je op instapniveau ook de nodige lol beleven.

Do you know Limbo, LAD

GU WO LAD screenshot iPhoneDe visuele stijl van LAD heet Limbo. Dat was de eerste game die gebruik maakte van de stijl waarin alle kleuren werden vervangen voor zwart-witte silhouetten. Sindsdien is het al behoorlijk wat nagedaan op de iPhone en iPod touch, maar zo gelijkend als Limbo was een spelletje echt nog niet eerder. In LAD spring je ook als een ventje door natuurlijke, een beetje moeras-achtige omgevingen. Het spelprincipe is wel anders. LAD is geen ontdekkingstocht, maar een puzzelspelletje met op elk scherm een nieuwe uitdaging. De opdracht luidt het bereiken van het witte mannetje ergens in het level en daarvoor zul je vooral heel veel kratten moeten duwen. Kratten die je een handje omhoog helpen, kratten die een verpletteringsgevaar voorkomen, kratten waardoor je over het water kan springen. Kratten kratten kratten. Kijk niet alleen naar de screenshots, maar bekijk LAD ook zeker in beweging. Het is niet het gepuzzel, maar het is de stijl van het spel die LAD een blik waard maakt.
Downloaden: LAD (€1,59)

Knotsgekke oma: Granny Smith

GU WO Granny Smith screenshotGranny Smith, het is natuurlijk de naam van zo’n groene, bijna zure appel waar je moedig je tanden inzet en na een paar happen denkt: tjonge, wat is dat ding groot. Het is ook de naam van een verse je-gaat-automatisch-vooruit platformer met als hoofdrolspeelster een oma op rolschaatsen. Om haar te besturen doe je maar twee dingen: springen en ‘haken’ met je wandelstok, dat zowel vertaald kan worden naar een tegenligger op je weg onderuit halen als jezelf vastmaken aan object of richel. Het is het recept voor een pijlsnel platformspelletje dat gedrapeerd gaat in een bijzondere cartooneske stijl dat in al zijn snelheid bij vlagen wel een beetje doet denken aan een tekenfilm. Ondertussen rol jij achter een appeldief aan in levels door gewoon dwars door de meeste objecten heen te springen. Plafonds, vloeren, muren, tuinhuisjes, kasten: het maakt Granny Smith geen klap uit. De ontwikkelaar van het waterblus-spelletje Sprinkle zet zichzelf op de kaart: ze kunnen meer dan één originele en geinige uit de mouw schudden.
Downloaden: Granny Smith (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Super Hexagon

GU WO Super Hexagon iPhone iPod touch iPadSuper Hexagon van Terry Cavanagh is de laatste hipheid in het land van indiegames. Van de vrijgevochten low-budget gameontwikkelaars die spellen uitwerken naar eigen inzichten en niet naar commerciële formules. Het elitaire gameblad EDGE – zo mogen we het best noemen – beloont het spel zonder pardon met een 9 en het blogje Destructoid deelt zelfs de perfecte score uit aan Super Hexagon. Nou, wat is het dan? Een abstract highscore-spelletje, dát is het. Het idee is supersimpel: door rechts en links op het beeld te drukken, beweeg je een klein driehoekje dat zich door de openingen bij naar binnen bewegende vormen moet zien te wurmen. Het spel is één groot, trippy LSD-effect, waarbij je opperste concentratie moet behouden om die taak te volbrengen. In meerdere levels die je kan vrijspelen met verschillende kleuren en patronen, lukt dat ons welgeteld… nou ja, niet zo goed. Het spel is een visueel doolhof waar je niet alleen je koppie bij moet houden, maar ook nog eens supersnel moet timen om alle hindernissen na elkaar te overwinnen. Super Hexagon is één van die spelletjes die je juist om die werkelijk bizarre moeilijkheidsgraad blijft spelen. In ieder geval totdat je duizelig bent.
Downloaden: Super Hexagon (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Zit je zo niet met zweterige handjes voor de laptop om het laatste nieuws van de iPhone-presentatie te volgen, dan kan je je nog altijd aan tijdelijk goedkoop escapistisch vermaak wagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 16:52
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.