Wave Calendar iPhone icoon

Wave Calendar is lekker rustige Nederlandse agenda-app

Wave Calendar is een nieuwe Nederlandse agenda-app voor de iPhone. Wat biedt hij meer dan een lekker rustige interface?

Wave Calendar iPhone icoonNederlandse appontwikkelaars spelen leuk mee als het om agenda’s op de iPhone en iPad gaat. Week Agenda Ultimate en Fancal hebben een schare trouwe gebruikers aan zich gebonden en Week Calendar en Easy Calendar doen het zelfs internationaal leuk. Ontwikkelaar e-sites is de volgende ontwikkelaar die zich in de App Store meldt. Ze kwam met een lekker rustige agenda-app, zo zien we in onze Wave Calendar review. Maar biedt de app ook meer?

Wave Calendar is voornamelijk wit en gebruikt als steunkleur de groentint die we kennen van bijvoorbeeld de filmpjesapp Vine of leenapp Peerby. Samen met de kleine letter en de opgeruimde interface zorgt dat voor het rustige uiterlijk van de app. De voornaamste functies zijn allemaal weggestopt in de bovenbalk. Daar maak je een nieuwe afspraak, ga je naar een datum, bekijk je openstaande uitnodigingen en kies je uit een van de verschillende agendaweergaven.

Wave Calendar review agenda overzicht Wave Calendar iPhone Nederlandse app

Agenda-weergaven in Wave

De applicatie biedt er vijf. Het dagoverzicht is een blokkenschema van de uren onder elkaar, op een lichtgroene achtergrond. De weekagenda brengt hetzelfde uiterlijk over zeven dagen. Een maandagenda is er in twee varianten. Een op de ‘oude iOS-manier’ waarbij je bovenin de dagen van de maand ziet en daaronder de afspraken, maar er is ook een blokkenschema dat een hele maand beslaat. De ‘agenda’ weergave is misschien het overzichtelijkst: dat is net als Easy Calendar en Week Agenda Ultimate een imitatie van de papieren agenda, waarop een hele week aan afspraken past. Voor fans van die traditionele aanpak, is het extra jammer dat de lettergrootte in de app niet aangepast kan worden. Er is nu heel veel ruimte, maar de afspraken vallen bijna weg.

Wave Calendar review week Wave Calendar review tijd instellen

Reistijd en uitnodigingen

Tot dusver doet Wave Agenda niks bijzonders. Daar komt verandering in als je inlogt in de app. Meld je aan met Google of Facebook en je krijgt uitnodigingen voor evenementen en afspraken bovenin beeld te zien. Daarnaast geeft de app een indicatie van het weer per dag, hoewel in bijvoorbeeld in het weekoverzicht erg klein uitgevallen. De aardigste functie is de toegang tot reistijden. Bij het maken van een afspraak geef je daarbij zélf de reistijd aan. Die wordt dan voor je afspraak weergegeven op de dag- en weekweergave. Maar je moet dus wel van tevoren een inschatting geven. Wave ontbeert hierop de intelligentie van bijvoorbeeld het Nederlandse TimesUpp of Sunrise Agenda. Wel kan je bijlagen bij je afspraken voegen. Als bestand dat op een publieke URL bij Wave Calendar wordt geparkeerd en voor je afspraaksgenoten zichtbaar is, of als Dropbox-bestand waarvan je de link verstuurt.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Conclusie Wave Calendar review

Bij elkaar opgeteld is Wave Calendar een eenvoudige, rustige agenda-app die het wiel geenszins opnieuw uitvindt. Met redelijk uitgebreide maar begrijpelijke instellingen, de overzichtelijke agenda-weergave en het uitstekende prijskaartje, kan Wave Calendar wel eens net in je straatje liggen. Een voorwaarde is wel dat je nog geen leesbril nodig hebt.

Pluspunten

  • Opgeruimde uitstraling
  • Overzichtelijke agenda-weergave

Minpunten

  • Tekst klein uitgevallen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2014, 19:58
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, calendar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.