Easy Calendar 3.0: populaire agenda-app krijgt iOS 7-uiterlijk

De Nederlandse agenda-app Easy Calendar voor iPhone heeft een nieuw fris iOS 7-uiterlijk. De applicatie is Week Cal in populariteit voorbij.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Easy Calendar iPhoneEasy Calendar voor de iPhone is voorzien van een iOS 7-update. De Nederlandse agenda-app die het tijden lang onovertroffen Week Calendar van de troon stootte in aantal recensies in de App Store, heeft een wit uiterlijk gekregen dat aansluit op de standaarden van Apple’s nieuwe firmware. Omdat het nieuwe uiterlijk geen lijntjes meer zet om afspraken, lees je soms net wat meer van een afspraak in het handige weekoverzicht van de app.


Easy Calendar iPhone iOS 7 lookToen ik afgelopen tijd op mijn Twitter-account vroeg welke agenda-apps jullie gebruiken, kreeg ik meermaals te horen dat het uiterlijk van Easy Calendar nu wel erg gedateerd leek. Het was toe aan vernieuwing en dat ontging ontwikkelaars Tom van Zummeren, zijn broer Jim en Jos Jong niet. Voor het eerst sinds de introductie van de app is afscheid genomen van de grijsblauwe bovenbalk van de applicatie. In de plaats ervoor kwam een strak witte bovenbalk met in het zwart het weeknummer en blauwe knop. De app heeft een witte uitstraling, met lichtgrijze accenten om de dagen te accentueren. Pas in de liggende stand van de iPhone zie je echt kleur: dan worden maanden aangeduid met bijvoorbeeld paars voor oktober.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Het vernieuwde uiterlijk van Easy Calendar voor iPhone zie je terug als je op een datum tikt om een nieuwe afspraak in te voeren. Het snelle scherm voor een afspraak met tijdsaanduiging, naam en agenda waar de afspraak in moet, is witter en opgeruimder. De extra schermruimte die is vrij gekomen is overigens niet besteed voor een snelknop waarmee je bijvoorbeeld een herinnering instelt. Die functie, net als een herhaalde afspraak, locatie, eindtijd, genodigden en notities, zie je nog steeds achter een extra druk op ‘Meer’. Dat lijkt onhandig, maar is juist de kracht van Easy Calendar. Een afspraak maken is door het snelle scherm zo gepiept.

Easy Calendar afspraak toevoegen iOS 7Helaas gaat het instellen van een tijd door de nieuwe tijdmodule van iOS 7 wel moeizamer. Je moet echt met je vinger op de tijd zitten om een tijd aan te passen.

Easy Calendar heeft zich niet overgegeven aan visuele poespas, zoals bijvoorbeeld de grote achtergrondfoto’s van de eveneens simplistische agenda-app Cal. Het weekoverzicht als een papieren agenda is nog steeds in tact. De enige frivoliteit is dat de achtergrond vervaagt zodra je op een datum drukt en het dagoverzicht van afspraken ziet. De applicatie blijft dus even handig, maar kan visueel weer mee.

De iPad-versie van Easy Calendar is nog niet voorzien van een iOS 7-update. Dat kan volgens Van Zummeren ook nog wel even duren, omdat hij de app alleen in avonden en weekenden kan ontwikkelen.

Downloaden: Easy Calendar (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 18:33
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.