Super review iphone Twitter-oprichter app

Super: nieuwe app van Twitter-oprichter is prettig gestoord

Is tekst op foto's al niet veel vaker gedaan? Ja, maar Super van Twitter mede-oprichter Biz Stone doet het op een creatieve, leuke manier.

Super review iphone Twitter-oprichter appZijn vorige app was de vraag- en antwoord-app Jelly en behaalde geen langdurig succes, maar Twitter’s mede-oprichter Biz Stone legt het bijltje er niet bij neer. Zijn nieuwe app is Super. Het lijkt op een kruising van Instagram en geheimenapp Whisper, maar dan helemaal volgeplakt met bonte kleuren. In de app kan je zowel onder je gebruikersnaam als anoniem berichten plaatsen. In deze Super review bekijken we of de app zijn naam eer aan doet.

Een post op Super bestaat uit een Engelstalige opening die je kiest uit de vele stroken in de app. Je begint een zin met bijvoorbeeld The best, I love, I am, I wish, Imagine if, Check out, Dude of bijvoorbeeld Definitely don’t en vult de rest van je zin aan met je eigen invulling. Rechts onderin is nog wat ruimte voor een (hele) kleine slogan of je ‘handtekening’.

Super review plaatje Super review horloge past niet

Beeld, beeld, beeld

De hoofdrol van je bericht gaat echter uit naar beeld. Je bent niet genoodzaakt om een foto te schieten of er een uit je fotoalbum te halen. Super zoekt meteen een bonte afbeelding uit en met een druk op Marilyn Monroe linksonder, tover je meteen een andere achtergrond in beeld. Direct onder de foto kan je kiezen uit afbeeldingen die Super bij je gebruikte woorden zoekt, en met het vergrootglas zoek je ook handmatig naar afbeeldingen over een onderwerp. De andere afbeeldingen van dat onderwerp staan daarna onder je foto, snel onder de knop. De kleuren van een afbeelding bijschaven doe je met de filterknop centraal onderin en dan is er nog één knop over. Om de omlijning van de tekst te regelen.

Super review iPhone delen Super review antwoorden

Geheim, op locatie of als marketing

Grappig is dat je een bericht in Super net zo kan neerzetten als je zelf wilt. Je kan hem onder je eigen account plaatsen, maar ook anonimiseren met één schuifje. Als je dat doet, wordt de locatiefunctie nog leuker: Super heeft namelijk een ingebouwde timeline voor berichten uit de buurt. En dan is er nog één dingetje dat Super slimmer doet dan bijvoorbeeld Instagram. Je kan een link plaatsen onder een bericht. Zo kunnen Super-berichten je doorverwijzen naar een website, waardoor de app in ieder geval marketeers zal prikkelen. Er is een hele nieuwe tak bijgekomen om je creativiteit op te botvieren.

Visueel gesprek aangaan

Super laat je de berichten delen via de ingebouwde deelfuncties van iOS 8, en dus naar vrijwel alle apps. Niet alleen naar Twitter en Facebook dus, maar ook naar Tumblr. Maar je vierkante posters blijven sowieso in de app. Daar zie je ze terug op de Me-pagina met een tik op de navigatiebalk. Ze worden naar iedereen gedeeld op de Everyone-pagina, met buurtgenoten als je de locatie aanzet en kunnen gevonden worden met een zoekfunctie die op je woorden doorzoekt. De belangrijkste pagina voor de app is de Friends-pagina, waar je vrienden aan kan toevoegen via je adresboek, Twitter- of Facebook-netwerk. Leuk is dat je ook kan antwoorden op andermans posters – en dat doe je echt niet door simpel een zinnetje te schrijven. Daar maak je weer een heel nieuwe poster voor. Zo kan je visueel en lekker creatief het gesprek aangaan. Het is weer eens iets anders.

Super review swipen voor auteur Super review iPhone volgers activiteit

Conclusie Super review

Dat is een beetje de gedachte die nu overheerst als we Super testen. Het is weer eens iets anders. Super haalt maar acht afbeeldingen op van Google als je zoekt op een plaatje. Dat is een gering aantal, ongeacht welk plaatje je ook zoekt. Juist die beperking brengt een soort snelheid in de app. ‘Ach, dat plaatje is ook wel goed voor een antwoord’. Voor je het weet heb je de eerste posters verzonden en antwoorden gegeven die veel creatiever – misschien wel kunstzinniger – ogen dan je zelf van tevoren had verwacht. Tekst op foto’s is eerder gedaan, maar nog niet zo prettig gestoord. Geen idee hoe lang het leuk blijft, maar Super maakt een kloeke eerste indruk.

Pluspunten

  • Eenvoudig creatieve posters
  • Visueel reageren op andere berichten
  • Lekker bont uiterlijk

Minpunten

  • Tekst op foto's is al zo vaak eerder gedaan
  • Hoe lang blijft dit leuk?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2014, 12:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp jelly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.