Nieuwe agenda-apps: Week Agenda Ultimate en Supercal

Twee nieuwe agenda-apps van Nederlandse bodem voor iPhone en iPad: Week Agenda Ultimate is simpel als op papier, en Supercal.

Agenda-apps Nederland iPhone Supercal Week AgendaMet een overschot aan agenda-apps op de iPhone en hooggewaardeerde applicaties als Fantastical en het Nederlandse Week Calendar en Easy Calendar, is de kans best aanwezig dat je geen grote behoefte hebt aan nog een agenda-app. Toch komen uit Nederland 2 nieuwe universele applicaties waarin je afspraken invult en leest: Week Agenda Ultimate is een virtuele papieren agenda van Johan Burgler en Supercal van DevArt is een andere agenda-app met een goed weekoverzicht.

Het weekoverzicht is belangrijk geworden, dat is wel te destilleren uit het gigantische succes dat het Nederlandse Week Calendar haalde door als eerst een strak weekoverzicht aan te bieden. Maar je kan het ook halen uit het latere succes van het eveneens Nederlandse Easy Calendar, een applicatie die geheel draait om een weekoverzicht. Ook in Week Agenda Ultimate en Supercal spelen de weekoverzichten een belangrijke rol. Sterker nog: de eerstgenoemde draait er zelfs compleet om.

Week Agenda Ultimate

Week Agenda Ultimate op iPad en iPhone gedraagt zich als een volwaardige papieren agenda. De app is zowel in de liggende als staande houding van de toepassing, in het midden van het scherm verdeeld over twee helften. Links staat de eerste helft van de week, rechts staan donderdag, vrijdag en is het weekeinde verdeeld over kleinere vakjes. Je bladert er ook nog eens letterlijk doorheen, met de iBook-animatie van omslaand papier. Elke week laat standaard een weeknummer zien en als je al bladerend naar het einde van het jaar bent gegaan, kan je de bovenkant van het scherm inhouden om snel naar de huidige week te navigeren.

Week Agenda Ultimate zonder bladeren Week Agenda Ultimate iPhone iPad weekagenda

Ook de rest van de bediening van de app is eenvoudig. Je drukt op een afspraak om hem toegelicht te zien en drukt dan op Wijzig om hem aan te passen. Geen fratsen. Verder kan je lang in een vak bij een datum drukken om er een afspraak op te zetten. Het is echt een papieren agenda, maar helaas wel zonder het gemak van een digitale. Zo ontbreken bijvoorbeeld een snellere bladerfunctie en de optie het nogal priegelige lettertype wat groter te zetten.

Downloaden: Week Agenda Ultimate (€0,89, universeel, iOS 6.1+)

Supercal

Het Nederlandse Devart boerde al eens erg goed met Calendar Alarm, een applicatie waarin je extra alarmen kon zetten voor je afspraken. Het goede daaraan waren die opties voor extra alarmen, het mindere… dat die alarmen niet zo doortastend waren in het systeem als die van de normale iOS-kalender, die vanwege Apple’s beleid meer rechten heeft. Omdat Calendar Alarm echter ook nog gewoon een goede agenda-app was, is nu Supercal uitgebracht. Praktisch dezelfde applicatie maar nu weer met alarmen volgens de iOS-kalender zodat de meldingen met alarmgeluid kunnen worden gepusht.

Supercal zeven weergaves iPhone Supercal snel alarm instellen iPhone

Het weekoverzicht is de hoofdrolspeler in de applicatie, met daarin de week hetzelfde ingedeeld als papieren agenda’s – dus met het weekeinde gesplitst over dezelfde ruimte. Je kan ook kiezen voor een maandoverzicht, een dagoverzicht en een lijst, met voor elk overzicht twee weergaven. Helaas kan je net in het ‘papieren’ weekoverzicht weer geen afspraken optillen en verplaatsen, een zo handige functie van Easy Calendar. En helaas worden afspraken net als in die app en in Week Agenda Ultimate, ook hier afgebroken als de zin lang is – waar Week Calendar zinnen bijvoorbeeld heel fraai op een volgende regel laat doorlopen. Wel heel aardig is het snel instellen van een alarm: je tikt op een belletje in een lijst of drukt op een afspraak en dan het belletje linksonderin om in een pop-up scherm snel alarmen in te stellen. Je kan er meerdere tegelijk instellen, van 2 dagen van tevoren tot 5 minuten vooraf. Niet uniek, wel handig uitgevoerd. Het is die functie waarvoor je Supercal zou kunnen prefereren boven andere agenda-apps.

Downloaden: Supercal (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 20:55
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, week calendar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.