VoiceBase voor iPhone kan woorden zoeken in podcasts

VocieBase is een programma waarmee je met een zoekterm kan zoeken binnen podcasts. Het programma laadt dan de podcasts en de posities in de podcasts waarin die zoekterm wordt uitgesproken.

VoiceBase iPhone app zoeken in podcastsVoiceBase is een nieuwe applicatie voor de iPhone en iPod touch die een interessante techniek aan het voetlicht brengt. Met de app kun je een zoekterm invullen en vervolgens gaat de applicatie op zoek naar podcasts waarin dat woord wordt uitgesproken. De podcasts kun je daarna meteen streamen. Door op de fast forward-knop te drukken, ga je meteen naar het volgende fragment waarin de zoekterm wordt uitgesproken.

VoiceBase zoeken op woordenDe techniek werkt zoals wel meer technieken die op spraak worden aangedreven, vooralsnog alleen in het Engels. VoiceBase put haar podcasts uit Amerikaanse bronnen als WBEZ, WNYC, KQED en heeft ook persoonlijke uitzendingen van onder andere technologie-adept Leo Laporte. In de App Store-omschrijving staat ook: ‘Vind je favoriete verhalen uit This American Life, Wait wait don’t tell me, This Week in Technology (TWit) en meer.’ In het kort komt het erop neer dat zoeken niet in de gehele database van podcasts uit iTunes kan, maar dat VoiceBase een eigen selectie van shows en zenders heeft gemaakt.

De technologie werkt indrukwekkend. Onder de zoekbalk op de voorpagina staat een VoiceBase resultaten iPhone apptagcloud met veelbesproken onderwerpen. Het laden van een resultatenlijst na een klik daarop of een zoekopdracht kan even duren, maar daar staat tegenover dat je niet alleen de podcasts waarin het woord wordt genoemd te zien krijgt, maar ook stuit op de posities waarin de termen aan bod komen. Geen overbodige luxe gezien veel van dergelijke shows al snel twee uur duren. Daarbij wordt trouwens ook gelet op de meervoudsvorm van je zoekterm en die wordt eveneens aangegeven in de balk. Dus niet alleen iPhone, maar ook iPhones. Het klinkt immers bijna hetzelfde.

VoiceBase is vandaag uitgekomen en de technologie staat nu al als een huis. Ongeacht of het een realistische wens is, hopen we snel op een applicatie die hetzelfde doet met Nederlandstalige podcasts of in ieder geval uit een groter assortiment bronnen put.

Downloaden: VoiceBase (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 20:07
Categorie Amusement
Onderwerpen Podcast, spraak, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.