VLC voor iOS: zo werkt uploaden van films en tv-series via Wi-Fi

Video's uploaden naar VLC voor iPhone en iPad doe je het makkelijkst via Wi-Fi. Deze tip legt uit hoe je films en tv-series via Wi-Fi kunt uploaden naar de VLC-app voor iOS.

vlc icoon iosVLC is een mediaspeler voor iOS die veel formaten aankan, zonder dat je ze hoeft te converteren. Een van de bijzondere functies in VLC voor iPhone en iPad is het uploaden via Wi-Fi. Je kunt meteen vanaf de desktopbrowser allerlei filmpjes naar VLC voor iOS sturen en daarna offline bekijken. Ideaal als je op vakantie bent niet via internet wilt streamen. Deze tip legt uit hoe je films en tv-series uploadt via een Wi-Fi-netwerk.


Om gebruik te maken van Wi-Fi-uploads moeten beide apparaten (dus iOS-apparaat en computer) op hetzelfde netwerk zijn aangemeld. Het uploaden via Wi-Fi werkt als volgt:

  1. Installeer de VLC for iOS-app op je iPhone, iPod touch of iPad.
  2. De mediabibliotheek is nu nog leeg. Tik op het VLC-icoontje linksboven in het scherm om het menu te openen.
  3. Zet de schakelaar bij ‘WiFi Upload’ om.
  4. vlc ipad uploaden

  5. Je krijgt nu een netwerkadres te zien. In het voorbeeld is dit http://192.168.1.102:8888. Tik dit in je desktopbrowser in. Als beide apparaten op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangemeld krijg je onderstaand scherm te zien.
  6. vlc wifi upload

  7. Sleep de gewenste bestanden naar het browservenster. Je kunt ook de knop ‘Upload files’ gebruiken, maar dit hoeft niet.
  8. Wacht tot het uploaden gelukt is. Dit kan een paar minuten duren bij grote mediabestanden.
  9. Zodra de upload klaar is, zie je de film of tv-serie verschijnen in de bestandenlijst en kun je de video afspelen.

file uploaden wifi vlc

Uploaden via Wi-Fi is de snelste en makkelijkste manier als je bestanden op een pc, Mac, NAS of externe harddisk hebt staan en ze naar een iOS-apparaat wilt kopiëren om offline te kunnen afspelen. Je hoeft de bestanden niet te converteren, maar stuurt ze rechtstreeks naar de iPhone of iPad. Daarna kun je zonder verdere internetverbinding naar de video’s kijken. Andere manieren zijn via Dropbox en iTunes-bestandsdeling.

Downloaden: VLC for iOS (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 15:17
Categorie Amusement
Onderwerpen video, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.