TomTom-apps voor iOS en Android krijgen totaal nieuw uiterlijk

De TomTom-apps voor iPhone, iPad en Android krijgen een totaal nieuw uiterlijk. De nieuwe gebruikersinterface van de PND's zal ook op iOS en Android worden doorgevoerd.

TomTom_Android_iOS_App_09De iPhone- en Android-apps van TomTom krijgen binnenkort een totaal nieuw uiterlijk. TomTom heeft op de nieuwe TomTom GO-navigatieserie onlangs een nieuwe gebruikersinterface ingevoerd. Het wordt de standaard weergave voor alle toekomstige TomTom-producten, ook de iPhone- en Android-apps. Dat heeft Heiko Schilling, vice-president Navigation Engine van TomTom bevestigd.

TomTom_Android_iOS_App_12De iOS- en Android-apps krijgen met de eerstvolgende grote update dezelfde functies en dezelfde kaartinterface als de mobiele navigatiekastjes (PND’s). Het is nog onbekend wanneer de updates beschikbaar komen. Het zal wennen zijn voor trouwe gebruikers van TomTom, die al minstens tien jaar vertrouwd zijn met de huidige kaartinterface.

De website Pocketnavigation wierp alvast een eerste blik op de Android-versie van de vernieuwde TomTom-app en constateerde dat alles soepel loopt. Er zijn nieuwe 3D-beelden van stadscentra en bezienswaardigheden. Voor TomTom Traffic moet je nog steeds een in-app aankoop doen; de prijs daarvan zal niet veranderen. Onlangs bespraken we op iPhoneclub nog 5 navigatie-apps voor de vakantie. TomTom kwam toen uit de bus als een betrouwbare partij, maar Sygic leverde voor een lagere prijs ongeveer dezelfde functionaliteit en werd daarom winnaar.

Hieronder zie je een greep uit de afbeeldingen met de nieuwe kaartinterface. Wij zijn natuurlijk benieuwd: is dit een verbetering? Of zijn trouwe TomTom-gebruikers geneigd om door dit nieuwe uiterlijk over te stappen?

Meer afbeeldingen zijn te vinden bij de bron.

TomTom_Android_iOS_App_13

TomTom_Android_iOS_App_10

TomTom_Android_iOS_App_11

TomTom_Android_iOS_App_08

TomTom_Android_iOS_App_06

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 18:49
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.