Vidyo: videoconferenties met meerdere personen op de iPad 2

Vidyo heeft een oplossing klaar voor videoconferenties. Met een SDK kunnen bedrijven meteen aan de slag om geschikte apps te maken.

vidyo videoconferentieVidyo heeft aangekondigd dat ze een software-ontwikkelkit (SDK) gaan uitbrengen waarmee videoconferenties op de iPad 2 mogelijk zijn. Je kunt straks met meerdere mensen een gesprek voeren, ook wanneer die een Motorola XOOM of Atrix gebruiken, want ook daarvoor biedt de SDK ondersteuning. Met Vidyo kun je 720p HD-videoconferentiebeelden uitwisselen via applicaties die door Vidyo zelf zijn gebouwd, of door partners zijn gemaakt met behulp van de SDK. Concrete apps zijn er nog niet, maar Vidyo hoopt dat die snel worden ontwikkeld. Volgens de CEO van het bedrijf is de nieuwe hardware van de iPad 2 perfect voor HD-videoconferenties, met name de snellere processor en de twee camera’s.

Vidyo had binnen een paar uur nadat de iPad 2 op de markt kwam al de oplossing klaar liggen, die ook geschikt is voor de iPhone 4 en de laatste iPod touch. De oplossing is uitbreidbaar en aanpasbaar voor zakelijk gebruik. Of we de oplossingen in de App Store zullen zien, is nog de vraag want bedrijven kunnen het ook gaan gebruiken voor hun interne videoconferentiesystemen.

Via: persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2011, 10:53
Categorie Zakelijk
Onderwerpen conferentie, vergaderen, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.