Twitter synchroniseert nu Direct Messages tussen eigen apps

Twitter heeft een nieuwe manier van antwoorden op tweets, en privéberichten worden voortaan gesynchroniseerd met andere Twitter-apps.

Twitter 5.7 iPhone iPadTwitter voor iOS heeft een update gekregen, waarna je privéberichten ofwel Direct Messages voortaan automatisch worden gesynchroniseerd. Althans, tussen de officiële apps van het sociale netwerk dan. Een applicatie als Tweetbot profiteert niet mee van de synchronisatie; die is voorbehouden aan Twitter.com, Twitter voor Mac, Android en TweetDeck. Ook introduceert Twitter een nieuwe manier van gesprekken beanwoorden.

Of misschien is het wel een ouderwetse manier, die we kennen van bijvoorbeeld WhatsApp Messenger en iMessage. Je hoeft niet meer eerst de reply-knop te drukken in de gedetailleerde weergave van een tweet. Onderin beeld zie je al de eerste regel van je antwoord en als je daarop drukt, verschijnt het toetsenbord in beeld met het tekstvak er bovenop geplakt. Het vak wordt vanzelf langer naarmate je bericht langer is. Rechtsonder in het vak zie je de teller. Het aardige van de nieuwe weergave is dat je gewoon nog een tweet of gesprek ziet terwijl jij jouw bericht schrijft.

Verder heeft Twitter in haar iPhone- en iPad-app de zoekresultaten bijgewerkt. De resultaten hebben nu een indicatie van nieuwe tweets en bij belangrijke tweets kan je ook een bio en ‘sociale context’ van een Twitteraar zien. Als een tweet ongewenst is, kan je deze ten slotte weghalen via de knop ‘Meer’.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2013, 21:14
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.