iOS game-update: Iesabel is Diablo voor iPhone, Nummi en Temple Minesweeper

Diablo is er niet voor iPhone en iPad, maar met Iesabel is er een mooie zoethouder voor iOS. Online Rummikub-spel Nummi kreeg een update.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Iesabel iPhone iOSHeb je ooit gehoord van het hakspel Diablo voor de iPhone en iPad? Wij ook niet. Er is nooit sprake van geweest dat de klassieker van Blizzard op iOS zou verschijnen, dus vergrepen we ons aan alternatieven en werd Dungeon Hunter tot genrekoning gekroond. En toen… werden alle games in dit genre doorspekt van in-app aankopen. Iesabel niet. Dat is een uit het niets verschenen, technisch indrukwekkend en leuk hakspel op iPhone en iPad.

Temple Minesweeper: mijnenvegen als Indiana Jones

Temple Minesweeper iPhone screenshotEen maya-thema, noemt Tapps Technologia de aankleding van haar nieuwe spelletje mijnenveger voor de iPhone en iPad. Misschien, maar al weggegeven door de geel-oranje letters op een van de screenshots in de App Store, roept Temple Minesweeper nog veel sterker een Indiana Jones-gevoel op. Het geluid van kapotgeslagen steentjes en een jungletrommeltje op de achtergrond. We hebben het wel eens eerder gehoord in een spel, maar nog niet bij mijnenveger. Als je nog niet bekend bent met het spelprincipe, wordt het aan het begin nog even uitgelegd. In een veld met steentjes, moet jij de bommen eruit pikken. Dat doe je door steentjes om te draaien. Steentjes laten een waarde zien van hoeveel bommen er liggen onder de steentjes er omheen. Zo puzzel je een pad door het level. Als je zeker weet dat ergens een bom ligt, markeer je die met een vlag. Je wint als je alle bommen hebt gevlagd, en dan wordt het tijd om de highscore op te maken. Temple Minesweeper hanteert online leaderboards via Game Center op de drie verschillende niveau’s Easy, Moderate en Expert. Door 4,49 euro neer te leggen in de app kan je zelf je borden maken en ze je nooit meer een advertentie – die wij zonder betaling ook niet zien trouwens. Die kan je dus lekker achterwege laten. Verder een leuk spelletje voor tussendoor. Als je het daarbij kan laten.
Downloaden: Temple Minesweeper (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Online Rummikub-spel Nummi opgefrist

nummi-updateEen online potje Rummikib spelen was een logische stap na Wordfeud, en omdat Nummi van Nederlandse makelij was, was het van onze kant weer heel logisch om Nummi meteen bij de release op 13 februari 2012 te bespreken in een apart artikel. Over het uiterlijk van het spelletje van waren we minder te spreken: Het spel ziet er erg simplistisch uit met zijn vlak-zwarte uiterlijk en drukke zwart-grijze stipjesachtergrond waar de steentjes op gelegd worden. Anno vandaag gaven Tom en Susan Pesman versie 3.0 van de applicatie uitgebracht, met daarin een harde belofte in de update-omschrijving: ‘Compleet nieuwe look!’ Is het spel nu dan fraai geanimeerd, gepolijst en gemoderniseerd? Nou… Laten we zeggen: er zijn onderdelen die er inderdaad wat frisser en strakker uitzien, en qua kleuren misschien alvast wel voorbereiden op iOS 7. Zowel de knoppen aan de rechterkant van het beeld tijdens het spelen, als de chatberichten die je met andere spelers kan uitwisselen, hebben een mat groene tint of zijn uitgevoerd in lichtgrijs. We vinden het wat overdreven van een compleet nieuwe look te spreken, maar er zijn meer verbeteringen. Zo kan je zien hoeveel steentjes je tegenstander nog heeft, en de zetten van de tegenstanders van de vorige rondes terugkijken. Ook kan je de rankings van spelers in de app bekijken – en Premium-gebruikers kunnen zelf de kleur steentjes en hun lettertypes samenstellen. Het spel waarin je cijfercombinaties op het speelbord legt, uit elkaar haalt en weer aanvult, telt inmiddels bijna 300.000 gebruikers. Als we toch in de cijfertjes bezig zijn, kan die fraaie statistiek niet ontbreken.
Downloaden: Nummi (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Iesabel

ICD Iesabel iPad iPhone screenshotWauw, waar komt dit ineens vandaan? Iesabel is hier. Het is een van de mooiste hakspellen wie we tot nu toe hebben gezien op de iPhone en iPad, hij kost met 1,79 euro én een gebrek aan in-app purchases maar een prikkie en… we hebben er nog nooit van gehoord. De drie filmpjes die Forever Entertainment heeft uitgebracht rondom de game, sterken ons vermoeden dat het talent van de makers zeer zeker niet in de promotie lag. Dat zit duidelijk in de game zelf. Je kiest een van de drie type strijders en gaat op pad door een wereld die ooit vrolijk was, maar nu is bezaaid met kwade monsters. Yaddayaddyadda: standaardspul. Bekende verhaal. Maar we klagen niet, want dat vormt wel de basis voor een standaard hakspel van een niveau dat we nog niet vaak op iOS zagen. Met een analoge stick en actieknoppen rechts in beeld, doorkruisen we bossen en kerkers, waar grote spinnen, skeletten en andere schepsels in de pan worden gehakt. Onderweg verzamelen we buit van lijken om onszelf mee te versterken en specialiseren we ons door ervaringspunten om te zetten naar specifieke talenten waar je op wilt inzetten. De Diablo-speler zal het allemaal bekend voorkomen, maar dat betekent niet dat Iesabel helemaal niks bijzonders doet. Behalve de singleplayer is er namelijk een online stand waarin je met maar liefst zeven (!) medespelers ten strijde kan trekken. Forever Entertainment belooft dat er elke maand een hoofdstuk bij komt, om je verder en verder te laten spelen. Iesabel mag dan geenszins een fatsoenlijke promotiecampagne hebben of de bekendheid van Dungeon Hunter, maar vergis je niet. Dit behoort tot de top van iOS-hakgebied.
Last van gele kleuren? Zet ‘Material Quality’ in de Graphic-opties op het middelste niveau.
Downloaden: Iesabel (€1,79, universeel, iPhone 5 of iPad 4 aangeraden, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2013, 23:11
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.