Tweetbot for Mac beta uitgebracht, alleen voor bestaande gebruikers

Tapbots heeft een betaversie van Tweetbot for Mac uitgebracht die, vanwege de nieuwe Twitter-regels, uitsluitend door bestaande gebruikers te gebruiken is.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Tweetbot for MacTapbots heeft vanavond een betaversie van Tweetbot for Mac uitgebracht. Eerder deze week haalde de ontwikkelaar de alphaversie van Tweetbot nog offline vanwege nieuwe regelgeving bij Twitter. Door die regelgeving heeft de betaversie wel een ingrijpende beperking: het is niet mogelijk om nieuwe accounts toe te voegen of te verwijderen. De beta is dan ook alleen te gebruiken door bestaande gebruikers van de applicatie.

De nieuwe regelgeving van Twitter betekent voor ontwikkelaars van Twitter-applicaties dat zij niet langer een onbeperkt aantal gebruikers kunnen toelaten. Die bepaalt dat het aantal gebruikers maximaal 100.000 mag zijn. Om te voorkomen dat het aantal slots al voor de officiële introductie vergeven zou zijn, werd de alphaversie recentelijk offline gehaald. Het leek er dan ook op dat de huidige alphaversie (0.7.0) de laatste zou zijn. Via Twitter kwam een suggestie binnen om een nieuwe versie uit te brengen waarin het toevoegen van nieuwe accounts niet mogelijk is en precies dat hebben de ontwikkelaars dan ook gedaan. “We vonden het wel een goed idee en dus hebben we het gedaan”, schrijft hoofdontwikkelaar Paul Haddad op het bedrijfsblog. Wie een nieuw account probeert toe te voegen of dat voor het eerst probeert, wordt automatisch doorgestuurd naar hetzelfde bericht op het blog.

De beta draagt versie 0.8.0 en verhelpt uiteraard de nodige problemen die nog in de alphaversie aanwezig waren, zoals afbeeldingen plakken in een nieuwe tweet. Ook zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd, zoals swipen door meerdere kolommen, ondersteuning voor nieuwe toetsenbordacties en verbeterde mogelijkheden in de profielweergave. De volledige lijst met veranderingen ziet er als volgt uit:

  • Veel bugfixes
  • Opnieuw plakken van afbeeldingen in een nieuw tweetvenster
  • Tweets op de tijdlijn kopiëren
  • Berichten openen in nieuwe kolom (ook met toetsenbord-shortcuts)
  • Verbeterd vegen tussen meerdere kolommen en verbeterde toetsenbordondersteuning; gebruik tab shift/tab om tussen kolommen te wisselen
  • Betere toetsenbordondersteuning: statusdetails en andere views
  • Profielweergave: scrollen door gebruikersinformatie, zodat je meer tweets ziet
  • Verbeterde drag and drop van tweets
  • Laden van tussenliggende tweets werkt nu beter
  • Context van klik op tweet-actieknoppen in tijdlijn

Met de eerste beta komt Tweetbot for Mac ook meteen een stapje dichterbij de officiële release, die uitsluitend voor Mountain Lion-gebruikers via de Mac App Store zal worden aangeboden. In tegenstelling tot de testversies zal Tweetbot for Mac dan een betaalde applicatie zijn. Synchronisatie via iCloud tussen de iOS-apps en de Mac-applicatie is een van de functies waarover de definitieve versie zal beschikken. Ook krijgt Tweetbot pushnotificaties om meldingen ook te kunnen ontvangen als de applicatie niet actief is.

Downloaden: Tweetbot for Mac Beta (let op: alleen voor bestaande gebruikers van de alpha-versie voor Mac)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2012, 14:50
Categorie Diensten
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.