Blast-A-Way: fris en origineel nieuw puzzelspel voor de iPad

Blast-A-Way is een bijzonder fris en leuk puzzelspel voor de iPad, iPhone en iPod touch waarin je in 3D-omgevingen objecten moet opblazen met bommen om de finish te bereiken. Het spel ziet er geweldig uit.

Blast-A-Way iPad game headerHet aardige van games op de iPad en iPhone is dat je ze soms echt niet ziet aankomen. Het gisteren door ons beschreven actie-avonturenspel Bastion werd keurig van tevoren aangekondigd, maar daar staat weer de totaal verrassende release van Blast-A-Way tegenover. Blast-A-Way is een ontzettend fris gekleurd spelletje waarin je met bommetjes moet gooien om puzzels op te lossen. Het spel biedt tachtig van die puzzels, en na een handvol introductielevels wordt je al flink aan het nadenken gezet.

Maar het is vooral de stijl van Blast-A-Way die in het oog springt. Levels bestaande uit allerlei soorten blokken bevinden zich op helder witte achtergronden, en kan je in 3D naar vrijheid ronddraaien door je vinger over de achtergrond te bewegen. Waar 3D nogal eens een obstakel vormt voor een puzzelspel, kan het hier echt door iedereen opgepakt worden. Je tikt op een blok om de camera erop te laten richten. Met een lange druk op een blok, gooi je er een bommetje op. Door lijntjes te trekken tenslotte, loop je met het blikken mannetje dat de bommetjes gooit.

Blast-A-Way puzzellayoutJe scoort de volle score als je de drie kleine mannetjes in Blast-A-Way hebt opgepakt in een level en daarmee over de eindstreep loopt. De uitdaging is om eerst de mannetjes binnen handbereik te krijgen, en zelf vrij baan te maken naar de finish. Dat doe je met verschillende soorten bommetjes: rechttoe rechtaan bommetjes vernielen hun doelwit gewoon, kleverige bommetjes stuiteren door naar elk doelwit in dezelfde corresponderende kleur. Dan zijn er nog teleporteer-bommen waarmee je jezelf naar een andere gedeelte in het level kan bewegen en repareer-bommen waarmee je doelwitten weer kan maken, mocht dat nodig zijn. En het wordt nodig. Vanzelfsprekend worden de levels steeds complexer naarmate je verder komt.

Gelukkig slaat Blast-A-Way je niet om de oren met levels die eindigen als een gigantisch doolhof waar je niet doorheen kan ploeteren. De levels in het spel worden groter, maar blijven behapbaar om even tussendoor te spelen. De variatie zit hem met name in de invoer van nieuwe bommen en materialen gaandeweg het spel, maar het is de kwaliteit van de puzzels zelf die je aan het spelen houdt. Dat Blast-A-Way er zo fris en origineel uitziet, helpt ook niet mee om het spel snel weer weg te leggen.

Downloaden: Blast-A-Way (€3,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2012, 8:30
Categorie Games
Onderwerpen puzzel, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.