TravAlarm: wekker die afgaat wanneer je op je bestemming aankomt

TravAlarm is een wekker die je niet wakker maakt om een bepaalde tijd, maar een die afgaat wanneer je bijna bij je bestemming bent. Perfect wanneer je graag in het openbaar vervoer slaapt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TravAlarmAls we afgaan op het aantal gesloten ogen die we dagelijks in de trein tegenkomen, lijkt slapen een populaire bezigheid in het openbaar vervoer is. Vooral met een iPhone op zak is het uiterst fijn: door een wekker te zetten word je namelijk gewekt voor je overstap. Een nadeel is echter dat je bij ook maar het kleinste beetje vertraging te vroeg gewekt wordt. TravAlarm biedt een oplossing: deze app laat niet een alarm afgaan op basis van tijd, maar je locatie op de kaart. Zodra je jouw bestemming benadert begint hij geluid te maken.

TravAlarm lijkt in zijn functies erg op het Nederlandse iNap. Beide apps laten een alarm afgaan zodra je een bepaalde afstand van je bestemming bent verwijderd. TravAlarm tekent zichzelf echter met zijn zuinigheid: is de app eenmaal ingesteld, dan maakt hij totaal geen gebruik meer van je mobiele internetverbinding. Daarnaast kan TravAlarm de afstand tot je eindbestemming in zowel mijlen als kilometers bijhouden en zorgt de ingebouwde muziekspeler ervoor dat je iets te luisteren hebt tijdens je treingebonden dutje.

Je kiest jouw bestemming door hem op de kaart te selecteren of hem in een zoekveld in te voeren. Je laatst gebruikte locaties worden opgeslagen, zodat je ze er makkelijk een tweede keer bij kunt pakken. Nadat je een plek hebt aangetapt kun je aangeven hoeveel kilometer voordat je aankomt je het liefst gewekt wil worden. TravAlarm werkt ook in de achtergrond verder zodra je de app afsluit, zodat hij nog minder van je batterij opvreet.

Downloaden: TravAlarm (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2011, 11:48
Categorie Reizen
Onderwerpen gps, locatie, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.