Square iPhone-betaalmethode brengt winkelapp uit (VS)

Square heeft een eigen app uitgebracht: Square Card Case lijkt op MyOrder, met lijstjes van winkeliers en hun aanbod. Maar voorlopig is de app alleen in de VS te gebruiken.

square iphoneDe Square-betaalmethode heeft nu ook zo’n eigen iPhone-app. De Square Card Case is een app die wel wat vergelijkbaar is met het Nederlandse MyOrder, al ziet het er wel een stuk strakker uit. Misschien heeft dat ermee te maken dat de voormalig designer van de Apple-iconen (waaronder die van iTunes) onlangs naar Square is overgestapt. In de app kun je opzoeken waar je met Square kunt betalen en wat er zoal te koop is in de betreffende winkel of horecagelegenheid. Ook kun je digitale kassabonnetjes opslaan en betalen met je naam. Een NFC-chip komt er niet aan te pas, alles werkt met je bestaande iPhone.

Wat de lijst met nabijgelegen winkels betreft: helaas hebben wij daar nog t ook zien bij welke nabijgelegen winkels je met het Square-betaalsysteem kunt afrekenen, al hebben wij daar nog weinig aan: de content is vooral afgestemd op Amerikanen en de app zelf is voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store te krijgen. Heb je de app geïnstalleerd, dan kun je ook de Square creditcardlezer aansluiten om van je iPhone een mobiele betaalterminal te maken. Wie dat doet moet 2,75 procent van elke verkoop afdragen aan Square. Helemaal veilig is Square trouwens niet, want onderzoekers toonden laatst aan dat het vrij gemakkelijk is misbruik ervan te maken.

We zijn benieuwd of er iPhoneclub-lezers op vakantie in de VS zijn die in de gelegenheid zijn om de app eens uit te proberen.

Downloaden: Square Card Case (gratis – Amerikaanse App Store)

https://www.youtube.com/watch?v=yRi_KXAqn2U

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2011, 22:35
Categorie Lifestyle
Onderwerpen betalen, square

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.