CNN wil iPad-applicatie Zite overnemen

CNN van Time Warner heeft plannen om de app Zite over te nemen. Zite is een persoonlijke nieuwsapp waarmee het aanbod steeds beter op jouw voorkeur wordt afgestemd.

zite iconCNN heeft het oog laten vallen op Zite, een nieuwsapp voor de iPhone. De tv-zender is van plan om de app over te nemen voor 20 tot 25 miljoen, zo beweert Tech Vibes. Zite werd in maart 2011 uitgebracht door het Canadese Worio en is een gratis nieuwsapp dat rekening houdt met de leesgewoonten van gebruikers. Een algoritme bepaalt welke nieuwsartikelen je mogelijk interessant zult vinden. Daardoor verandert de inhoud steeds meer in de richting van persoonlijk afgestemde content.

Er zijn twee manieren om artikelen te lezen: de lees- en webmodus. In het laatstgenoemde geval bekijk je de website van de aanbieder binnen de app. De leesmodus geeft je mogelijkheden om de weergave van de content aan te passen aan je wensen. Wat moederconcern Time Warner van CNN van plan is met Zite, is nog een raadsel.

zite ipad app

Opvallend is dat Time Warner bij de lancering van de app juist erg tegenstander was van de aanpak die Zite volgt. Ze kwamen in opstand kwam omdat de app allerlei artikelen overnam zonder bronvermelding en stuurden daarvoor zelfs een cease-and-desist-brief. Ook de Washington Post en Associated Press waren niet gecharmeerd. Eén mogelijkheid is dat CNN alle verwijzingen naar andere publicaties weghaalt en voortaan alleen nog maar artikelen uit het eigen Time Warner-concern aanbeveelt. Download ‘m zolang het nog kan!

Downloaden: Zite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2011, 10:34
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.