Slodo’s apps: iNap, WebMessenger, Gesture, Fuzzle

Een aantal nieuwe applicaties, gespot door onze vaste tipgever Slodo: iNap wekt je in het openbaar vervoer, Fuzzle is een spelletje, met WebMessenger kun je chatten en met Gesture schilderijen maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iNapSlodo heeft weer een paar applicaties uit de App Store geselecteerd die de moeite waard zijn om eens te bekijken: iNap voor mensen die in het openbaar vervoer willen slapen, WebMessenger voor mensen die onderweg willen doorgaan met chatten, Gesture voor het maken van digitale schilderijen en het spelletje Fuzzle voor de broodnodige ontspanning.


iNap is een applicatie voor mensen die graag in bus of trein in slaap vallen maar niet hun bestemming willen missen.
Nu kun je natuurlijk een alarm zetten op het tijdstip waarop de bus of trein zou moeten arriveren, maar als er vertraging is word je te vroeg wakker. iNap gebruikt de GPS van de iPhone en bepaalt op basis van je locatie of je al in de buurt bent. iNap is ook geschikt voor de eerste generatie iPhone, maar met de GPS-functie van de iPhone 3G werkt het nog nauwkeuriger.
iNap is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende forumgebruikers van One More Thing. Na een oproep maakten Jelle (Jolla) en Berrie (Nuance) samen deze applicatie.

Jelle stuurde ons een e-mailbericht:

Het ontwikkelproces was een stuk lastiger dan gedacht. Aan de ene kant was er een boel onoverzichtelijke administratieve rompslomp met Apple. Vele formulieren en zelfs een telefoontje met de IRS kwamen er aan te pas.
Aan de andere kant was het programmeren van een ogenschijnlijk simpel concept niet heel simpel, maar wel heel leuk! Gelukkig eind goed, al goed. Wij zijn nu al bezig met een update om nog wat leuke & handige dingetjes erin te gooien.
iNap is de eerste, maar niet de laatste applicatie uit onze stal! We hebben de smaak te pakken gekregen en zullen onder de naam ‘Moop.Me’ leuke applicaties ontwikkelen. Hierbij wil ik tevens iedereen met een leuk idee, of enige Objective-C programmeerervaring uitnodigen om met ons samen te werken.

Op het iPhoneclub-forum loopt een soortgelijk iniatief onder de naam iDevclub.
Installeren: iNap (€0,79 / $0,99)

WebMessengerWebMessenger is een applicatie waarmee je Windows Office Communication Server 2007 ook op de iPhone kunt gebruiken. Daarnaast kun je chatten via AIM, MSN, Yahoo, Google Talk, Jabber en het Reuters-netwerk. Handig? Daar denkt de enige Nederlandse reviewer wel anders over: het werkt niet. In de Amerikaanse App Store zijn ze wet positiever: het lukt sommigen zelfs om Skype-contacten te laden. Hou er echter rekening mee dat je een WebMessenger-account moet aanmaken en dat je bij meer dan 500 berichten per etmaal kans hebt dat je account geblokeerd wordt.
Installeren: WebMessenger (gratis)

GestureBig Stone Phone heeft een nieuwe applicatie met de naam Gesture 1.0 uitgebracht. Hiermee kun je digitale schilderijen maken van je foto’s. Dit doe je door met je vingers over de foto te ‘slepen’. Je vingerbewegingen worden omgezet in verfstreken. Je maakt de kunstwerken in de Studio en bekijkt ze daarna in de Gallery. Ook kun je de schilderijen met andere Gesture-gebruikers online uitwisselen. Je kunt zelfs in de huid van Bob Ross kruipen, want je kunt de totstandkoming van een schilderij als een film afspelen. Installeren: Gesture 1.0 (€3,99 / $4,99)

FuzzleFuzzle is een eenvoudig bordspelletje voor de casual gamer. Je moet de ballen over het speelbord verplaatsen zodat er rijen van vijf ballen in dezelfde kleur ontstaan. Steeds wanneer dat lukt wordt de betreffende rij van het speelbord verwijderd. Maar bij elke verplaatsing krijg je er ook weer nieuwe ballen bij. Het spelidee is al oud, maar verveelt nooit. Fuzzle heeft drie spelvarianten: Easy, Tricky en Small & Quick. De laatstgenoemde heeft een kleiner speelbord en is bedoeld voor mensen die even snel een spelletje willen doen. Installeren: Fuzzle (€1,59 / $1,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 september 2008 om 0:19
Categorie
Diensten

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.