TomTom Places: nu ook bewegen op kaarten in gratis iPhone-app

De gratis iPhone-app TomTom Places kan nu behalve bedrijven ook straatnamen en plaatsnamen op de kaart zoeken en toevoegen aan favorieten.

TomTom Places iPhoneTomTom Places is een beetje de teaser voor de betaalde TomTom navigatie-apps op de iPhone geworden. Daar zorgt de nieuwste update van de applicatie voor de iPhone en iPad voor. Je kon in de app al zoeken op namen voor bedrijven als points of interest, maar nu zijn daar adressen en plaatsnamen bijgekomen. Daarnaast worden nu ook nieuwe resultaten geladen als je naar een ander gebied op de kaart gaat, of de kaart inzoomt. Zo krijg je een goede indruk van de volledigheid van de TomTom-kaarten die ook in de betaalde apps worden gebruikt.

Er is nog wel een cruciaal verschil met de betaalde apps: TomTom Places laat een locatie zien, maar navigeert je er niet naartoe. De functies om er locaties mee op te zoeken, zijn echter flink uitgebreid. Behalve het kunnen doorzoeken bij het bewegen van de kaart, kan je nu ook favoriete bedrijven, adressen en contactpersonen opslaan. Daarvoor is een nieuwe zijbalk ingebouwd, waarin je de favorieten kan terugvinden.

TomTom Places locaties op kaart TomTom Places details winkels

TomTom Places heeft verder een nieuw app-pictogram gekeken dat duidelijker maakt dat het hier om een applicatie gaat waarmee je een kaart kan bekijken – waarmee het onderscheid tussen de navigatie-apps met een auto erop, groter is geworden. Verder werkt TomTom Places in meer landen. Nederland en België worden qua land en talen ondersteund, maar je kan nu bijvoorbeeld ook in San Marino op zoek gaan naar locaties.

Downloaden: TomTom Places (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 12:28
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen locatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.